Autor: Informer.rs

23.04.2023.

22:57

Foto: EPA

Sport

DMITROVIĆ JE HEROJ SEVILJE! Srbin pravio ČUDA MEĐU stativama! En Nesiri rešio DERBI!

Posle višemesečnog mučenja Sevilja je napokon počela da pruža partije kakve se od nje očekuju. Andalužani su zaređali tri pobede u Primeri, eliminisali Mančester junajted u Ligi Evrope, a daleko bolju formu nego jesenas potvrdili u velikom derbiju 30. kola španske Primere. Izabranici Hose Luisa Mendilibara na svom terenu nadigrali su Viljareal sa 2:1 (1:0).

Bila je Sevilja daleko bolji rival u prvom poluvremenu, a terensku inicijativu uspeli su da materijalizuju preko Rafe Mira u 34. minutu. Ipak, od tog momenta Žuta podmornica je preuzela inicijativu i umalo već do poluvremena izjednačila. 

Informer

Sjajno se u 45. minutu snašao Nikolas Džekson, matirao Dmitrovića, ali je pogodak napadača Viljareala poništen zbog ofsajda. Uspela je Sevilja da odoleva sve do 57. kada je Pau Tores iskoristio sjajan centaršut Jeremija Pina.

Do kraja utakmice Marko Dmitrović je morao da spašava situaciju na stadionu Ramon Sančez Pishuan, da bi u 94. minutu kada su svi pomislili da vremena za još golova nema trijumf domaćinu doneo Jusuf En Nesiri!