Autor: Informer.rs

24.04.2023.

23:06

Foto: EPA

Sport

PO ČELSIJEVOM "RECEPTU"! Totenhem OTERAO još jednog TRENERA pa doveo PRIVREMENO "REŠENJE"!

Rezultati Totenhema ove sezone daleko su od očekivanih, a prvi je ceh zbog loših igara platio trener Antonio Konte. Italijan je otpušten iz Londona pre nešto više od mesec dana, a na klupu Pevaca seo je njegov dotadašnji asistent Kristijan Stelini. 

Ipak, Italijan se u Londonu zadržao tek nekoliko nedelja budući da je i on danas dobio "šut kartu". Totenhem je u nedelju doživeo debakl na gostovanju Njukaslu 6:1, prethodno su poraženi na svom terenu od Bormuta pa je rukovodstvo kluba rešilo da se zahvali Steliniju na saradnji. 

- Način na koji smo odigrali utakmicu u nedelju protiv Njukasla je u potpunosti neprihvatljiv. Bilo je teško za gledanje. Možemo da tražimo brojne razloge zbog kojih se to desilo, ali ja, Bord, treneri i igrači moramo kolektivno da preuzmemo odgovornost, a najvaća odgovornost je moja. Kristijan će napustiti svoju trenutnu ulogu zajedno sa stručnim štabom. On je istupio u teškom momentu u sezoni i želim na tome da mu se zahvalim jer se poneo profesionalno i on i njegovi saradnici su dali sve od sebe u ovom periodu. Želimo im sve najbolj - navodi se u saopštenju Danijela Levija, direktora kluba. 

Informer

Ekspresno su Pevci pronašli i njegovog naslednika, a na klupi Totenhema će do kraja sezone sedeti Rajan Mejson koji je već vodio londonskog velikana. Ipak, nekadašnji reprezentativac Engleske samo je privremeno rešenje dok klub ne pronađe adekvatnu zamenu za narednu sezonu. 

Nešto slično Čelsi je pokušao sa Frenkom Lampardom, ali dosadašnji rezultati pokazuju da se ta praksa ne isplaćuje Plavcima budući da su rezultati još gori nego kada je ekipu predvodio Grem Poter.