Autor: Informer.rs

25.04.2023.

19:56

Foto: Starsportphoto

Sport

KRUPAN KORAK KA OPSTANKU! Lalatović PROBUDIO Mladost! Novosađani VEZALI DVE POBEDE!

Došao je Nenad Lalatović u Novi Sad kako bi pokušao da ekipi Mladost GAT sačuva status superligaša. Početak nije obećavao, ali je harizmatični stručnjak uspeo da razbudi tim iz zapadnog dela Srpske atine. U prvom kolu plej-auta Gatovci su savladali niški Radnički na Čairu sa 1:0, a danas su na Karađorđu bili bolji od Kolubare i tako napravili ogroman korak ka opstanku. 

Jedini gol na meču postigao je iskusni Novica Maksimović koji je u dresu Vojvodine briljirao kada je na klupi Lala sedeo upravo Nenad Lalatović. Vezist Mladosti je u 31. minutu bio precizan iz penala, te postavio konačan rezultat utakmice. 

Pokušavala je Kolubara, posebno u drugom poluvremenu, da se rezultatski vrati u meč. Ipak, četa Veroljuba Dukmanca danas je u Novom Sadu odigrala jednu od najslabijih utakmice ove sezone i zasluženo doživela poraz. 

Informer

Izabranici Nenada Lalatovića drugom uzastupnom pobedom napravili su krupan korak ka opstanku u elitnom društvu. Mladost sada ima 26 bodova, jedan više od Spartaka i dva u odnosu na Radnik, ali uz utakmicu više. Jasno je da je pred Gatovcima pakleno težak zadatak, a do kraja plej-auta ostalo je još pet utakmica. 

Dve poslednje ekipe direktno će ispasti u Prvi ligu Srbije, dok će 13. i 14. na kraju sezone igrati baraž za opstanak u Superligi Srbije. U ovom momentu, za život među elitom bore se Radnik, Spartak, Mladost GAT, Mladost Lučani, Radnički Niš i Javor, dok su Napredak i Kolubara u sigurnoj zoni.