28.04.2023.

09:36

Foto: Starsportphoto/Srđan Stevanović/Peđa Milosavljević

Sport

VEČITI, NE BRUKAJTE NAS OVAKO U EVROPI! Fudbalski stručnjaci razočarani derbijem u Humskoj!

Crno-beli i crveno-beli odigrali su u sredu veče pred praznim tribinama 170. derbi bez golova (0:0), a igra koju su prikazali bila je ispod svakog nivoa. Zvezda će sledeće sezone predstavljati Srbiju u Ligi šampiona, dok Partizan još nije siguran hoće li i u kom evropskom takmičenju nastupati.

Opuštena igra

Pre izlaska na evroscenu promene u igračkom kadru i igri crno-belih su neophodne, a prema Stepanovićevim rečima, Partizan mora da počne od trenera Igora Duljaja.

- Partizan propada otkad ga je Duljaj preuzeo. On čovek ne može nikog da pobedi, otkad je došao, timu baš loše ide. Bodom u derbiju oni bi trebalo da budu zadovoljni. Ne znam kako će onakvi u Evropu, nemaju šta da traže, moraće nešto da promene, počevši od trenera - jasan je Stepanović.

Informer

 

Sa druge strane, za Zvezdu ima malo više razumevanja, jer veruje da će crveno-beli u Ligi šampiona nastupati sa više motivacije.

Kralj: Derbi nam daje nadu
da možemo da se izvučemo

Sportski direktor Partizana Ivica Kralj veruje da je igra u derbiju bila putokaz kako bi Partizan trebalo da nastavi dalje.

- U poslednje vreme rezultati nam nisu išli naruku, ali ovo nam daje nadu da možemo da se izvučemo, znaju svi da smo bili u krizi. Bez obzira na sve nedaće, mi možemo da popravimo formu - zaključio je Kralj.

- Zvezdina opuštena igra me ne čudi, titula je osvojena i igrači sad nastupaju sa manjkom motivacije. Nije isto kad morate da grizete i kad vam nešto zavisi od te utakmice ili kad igrate bez velikog pritiska. Jasno mi je da bi derbi trebalo da bude svetinja, ali nije uvek lako motivisati se. Sve će to drugačije izgledati kad dođu na red utakmice od velikog značaja. Zvezda je bolja izdanja prikazivala u Evropi nego u domaćem prvenstvu, jer veliki protivnici i veliki ulog uvek motivišu - zaključio je Stepanović.

Stojić je saglasan s tim da su promene neophodne. Veći problem vidi u redovima Partizana, za koji veruje da će ipak izboriti neko evropsko takmičenja.

Informer

 

- Ako pričamo o Evropi, ovo što smo videli u derbiju od oba kluba nije taj nivo koji se traži. Partizanu je potreban ozbiljan remont, ima četiri-pet kvalitetnih igrača, a potrebno je makar 17-18 da bi se nešto napravilo. Ne možemo mnogo očekivati. Znate, to vam je kao sa bilo kojom firmom, ako je loša atmosfera u firmi i oko nje, odražava se i na poslovanje. Potrebne su korenite promene - ističe Stojić.

Informer

 

Prodaja štopera

Nekadašnji golman kaže da će Zvezdi u Ligi šampiona najveći problem praviti odbrana, dok za ostale linije tima smatra da nisu tako loše.

Informer

 

- Zvezda će imati dobar napad, korektan vezni red, a odbrana će biti najveći problem. Hajde da kažemo da ta sredina odbrane funkcioniše i da štoperi neće biti problem, pod uslovom da ostanu Eraković i Dragović. Ako prodajete štopera, prodajete trećeg ili četvrtog, nikako prvu dvojicu. Brine me što Dragović igra sa manje strasti, a više na rutinu. Problem su bekovi i sad se videlo da je do Zvezdinog gola najlakše doći po strani. U evropskim mečevima, posebno na nivou Lige šampiona, odbrana je ključ i Zvezda će morati taj deo tima da utegne - zaključio je Stojić.