Autor: Informer.rs

28.04.2023.

22:24

Foto: reuters

Sport

REAL NA PRAGU KAPITALNOG POJAČANJA! Belingem zbog BLANKOSA odbio Liverpul i Siti!

Saga oko budućnosti Džuda Belingema traje već neko vreme, ali se čini da je engleski reprezentativac na kraju sezone napustiti Borusiju Dortmund. Mladi vezista jedan je od najtraženijih igrača u Evropi, mnogi evropski velikani zainteresovani su za njegove usluge i deluje da se njegovi dani na Signal Iduna Parku bliže kraju. 

U redu za Belingemov potpis stoje mančesterski velikani, Liverpul, Bajern Minhen, ali u ovom momentu Real Madrid je na pol poziciji. Po pisanju "AS-a" Englez je rešio da budućnost nastavi u taboru Blankosa, ipak, potencijalni problem moglo bi da predstavlja obeštećenje koje Borusija potražuje za svog ponajboljeg fudbalera. 

Navodno, nemački velikan zahteva 120.000.000 evra - Madriđani nemaju nameru da plate toliko. Sa druge strane Borusija ne želi da smanji svoje zahteve i već uveliko rade na produžetku saradnje sa Belingemom kako bi mogli da ga zadrže na još nekoliko sezona, a verovatno i povećaju izlaznu klauzulu. 

Informer

Vredi napomenuti da Belingema spremno čekaju Mančester siti i Liverpul. Kako AS prenosi engleski velikani nemaju problem sa trenutnim potraživanjem Borusije, odnosno, spremni su da plate 120.000.000 evra za bivšeg fudbaler Birmingema. Ipak, Belingem ima želju da među Blankosima izgradi novu eru u tandemu sa Kamavingom, Čuamenijem i Valverdeom. 

Džud Belingem je ove sezone u dresu Borusije upisao 39 utakmica u svim takmičenjima, postigao je 11 golova i namestio još sedam. Nedavno je postao i standardan reprezentativac Engleske, a za Albione nastupio je 24 puta uz jedan pogodak. Igrama na Svetskom prvenstvu potvrdio je svoj kvalitet od kada njegova cena rapidno raste.