Autor: Informer.rs

29.04.2023.

06:30

Foto: reuters

Sport

JOVIĆEVI DANI SU ODBROJANI!? Srbin PRECRTAN u Firenci! Jedva čekaju kraj sezone da ga se OTARASE!?

Dolazak Luke Jovića u Fiorentinu predstavljao je pravu transfer bombu u Italiji. Sa marketinške strane - uspelo je, sa rezultatske i igračke - potpuni promašaj. Srpski napadač ni u Seriji A nije uspeo, makar ne za sada, da povrati stari sjaj, golgetersku formu, a u poslednje vreme dobija sve manju minutažu zbog čega italijanski mediji već neko vreme pišu o njegovoj budućnosti na stadionu Artemio Franki. 

Istina, Luka Jović je najbolji strelac Fiorentine u Ligi konferencija pošto je pogodio šest puta protivničku mežu. Sa druge strane, broj golova u Seriji A je drastično manji. Navijači, struka, a i mediji u Italiji vidno su razočarani budući da je srpski reprezentativac u borbi za Skudeto postigao svega četiri gola...

Na startu sezone Luka Jović je delio minutažu sa Arturom Kabralom, ali kako je vreme odmicalo Brazilac se istakao kao prvo rešenje u napadu. Trener Vinćenco Italijano potpuno je "precrtao" srpskog napadača koji u poslednje vreme ne dobija šansu ni sa klupe i utisak je da će već na leto velikan iz Firence pokušati da ga se "reši". 

Informer

Ipak, mediji u Italiji ističu da bi Luka Jović, usled gustog rasporeda, mogao da dobije mnogo više šanse u finišu sezone. Fiorentina je dogurala do polufinala Lige konferencija, igraće i finale Kopa Italije, a nemoguće je zamisliti da Artur Kabral može da izgura sezonu do kraja... I to sam. Zbog toga, mnogi veruju da će srpski napadač poslednju šansu dobiti u mečevima Serije A gde Viola nema šanse  za nešto bolji plasman od trenutnog, dok će Brazilac igrati na mečevima od veće važnosti. 

Dakle, srpski napadač će u narednih 10ak utakmica imati šansu da dobije novu šansu na Artemio Frankiju. Ukoliko ne uspe - Fiorentina će tokom leta pokušati da ga proda iako će pola od zarađenog novca ići na račun Real Madrida budući da je takav dogovor sklopljen kada je Jović prethodnog leta kao slobodan igrač iz Španije došao u Italiju.