Autor: Informer.rs

30.04.2023.

12:58

Foto: Starsportphoto

Sport

KAPITEN ODUŠEVIO BRANISLAVA NEDIMOVIĆA: Predložio bih Tadića za potpredsednika FSS!

Voleo bi Branislav Nedimović kapitena Srbije i Ajaksa da predloži za potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije.

- Voleo bih kada jednog dana Dušan završi fudbalsku karijeru, i ako naravno budem u prilici, da ga predložim za najmanje potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije. Mislim da je Dušan Tadić prava ličnost. Imao sam priliku da ga upoznam, reč je o zaista sjajnom sportisti i čoveku. Njemu su vrata saveza uvek otvorena - rekao je za  "Politiku" Nedimović .

Informer


Osvrnuo i na odnos sa predsednikom FSS Draganom Džajićem pre formiranja fudbalske vlade.

- Pre toga nismo bili preterano bliski jer smo generacijski dosta udaljeni. Ali, vrlo brzo smo se dogovorili oko svega što se tiče izbora u FSS i daljeg funkcionisanja saveza. Zato mogu da kažem da je saradnja sa Draganom u ovih mesec i po dana izuzetno dobra i korektna.

Kaže da u FSS ima ozbiljnih privrednika, te da je prvi put žena na mestu potpredsednika Saveza. Ističe i da su, s druge strane, tu i tri ozbiljna vlasnika privatnih klubova koji su uspeli da naprave vrlo moderne stadione.

Informer

 

- Pre svega mislim na TSC, Voždovac i Javor. Smatram da lideri u fudbalu moraju biti prvi koji će staviti početni ulog na sto. Posle toga sve ide lakše - istakao je Nedimović.

Nedimović ističe da je Žemberi najbolji primer kako jedan klub treba da se razvija.

- Pored modernog stadiona, koji podiže male sredine na noge, uspeli su uz pomoć države da naprave i fudbalsku akademiju koja je danas ponos Srbije. Moram da istaknem da ćemo uskoro imati i slične i nešto veće stadione u Leskovcu, Zaječaru, Loznici, a onda ova priča mora da ide dalje. Želimo da razvijemo infrastrukturu, a samim tim verujem da ćemo imati i bolje klubove, jače utakmice, bolje fudbalere... - kazao je Nedimović.