Autor: Informer.rs

01.05.2023.

21:44

Foto: Tanjug/AP

Sport

PREBOGATI ŠEIK PRELOMIO! KUPUJE JUNAJTED, a prvi potez BOMBA TRANSFER! Za njega će ponuditi 200 miliona!

Sin bivšeg katarskog premijera se takmičio u trećoj i poslednjoj ponudi protiv britanskog milijardera Džima Retklifa za kontrolu nad klubom.

I Šeik Jasim i Retklif potvrdili su svoje namere da kupe "crvene đavole" ranije ove godine, nakon što su ga sadašnji vlasnici, porodica Glejzer, dali na prodaju.

Veruje se da vrednost ponude šeika Jasima iznosi oko 5 milijardi funti, što je najveća ponuda ikada za jedan sportski klub.

Uprkos tome Glejzerovi još nisu potvrdili hoće li prihvatiti ponudu ili ne.

U slučaju da se kupovina realizuje bogataš iz Katara je već odlučio ko će mu biti prvo pojačanje. Izbor je pao na Nejmara.

Informer

Prema tvrdnjama britanskih tabloida dovođenje brazilskog superstara bi klub sa Old Traforda koštalo oko 200 miliona funti, ali taj novac ne bi predstavljao problem.

Informacije govore i da na Parku prinčeva žele da se reše Nejmara, pre svega kako bi udovoljili Kilijanu Mbapeu pa će u slučaju prave ponude vrlo rado da pristanu na transfer.

Brazilac ima važeći ugovor do 2027. godine, a još uvek je zvanično najskuplji fudbaler u istoriji jer ga je PSŽ prilikom dovođenja iz Barselone platio 220 miliona evra.