Autor: Informer.rs

02.05.2023.

21:10

Foto: fss

Sport

ISTORIJSKA ODLUKA FSS-A! VAR u upotrebi na UTAKMICAMA četvrtfinala Kupa!

Fudbalska sezona u Srbiji bliži se kraju, a samim tim borba za trofeje ulazi u završnu fazu. Već je poznato da je Crvena zvezda novi-stari šampion Superlige pošto je četa Miloša Milojevića uspešno odbranila tron u elitnom društvu, dok će u narednih mesec dana imati šansu da treći put zaredom osvoje duplu krunu. 

Crvena zvezda sutra gostuje Napretku iz Kruševca u okviru četvrtfinala Kupa, a taj meč noće veliku novost srpskom fudbalu. Naime, takmičarska komisija našeg Saveza donela je odluku da VAR sistem bude korišćen od četvrtfinala, dok je prethodne sezone to bio slučaj samo u okviru polufinala i finala. 

Potvrda da će VAR biti dostupan sudijama na susretima zakazanim 3. i 4. maja danas je stigla u vidu zvaničnog saopštenja Fudbalskog saveza Srbije

- Takmičarska komisija je na osnovu mišljenja Sudijske komisije FSS donela odluku da se i na utakmicama 1/4 finala Kupa Srbije primeni VAR tehnoligija - navodi se u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije. 

Informer

Podloga za takvu odluku stoji u činjenici da se u četvrtfinalu Kupa Srbije utakmice igraju na stadionima koji su obezbeđeni VAR tehnologijom. Mečevi će se igrati u Nišu, Bačkoj Topoli, Kruševcu i Surdulici, a prvi na teren će Napredak i Crvena zvezda. 

Za četvrtak su zakazana preostala tri susreta - TSC dočekuje Novi Pazar, Radnik će igrati protiv Čukaričkog, a poslednjeg učesnika polufinala saznaćemo na Čairu gde Radnički dočekuje Vojvodinu.