Autor: Informer.rs

03.05.2023.

15:43

Foto: reuters

Sport

BELINGEM JE REALOV! Prelazni rok nije počeo, a prava TRANSFER BOMBA je već PUKLA!

Odavno je poznato da će prva zvezda predstojećeg prelaznog roka biti Džud Belingem, ali po svemu sudeći njegova sudbina biće rešena i pre nego što se otvori letnja fudbalska pijaca. Po informacijama koje je lansirala "Marka" engleski reprezentativac dogovorio se sa Real Madridon i naredne sezone preseliće se na Santijago Bernabeu. 

Ugovor još uvek nije potpisa, ali Marka navodi da dileme nema. Mančester siti i Liverpul svesni su svog poraza budući da je Belingem nedavno rekao da želi samo u Real. Dogovor je, navodno, postignut i pitanje je vremena kada će Englez staviti paraf na ugovor do leta 2029. godine. 

Ipak, problem bi moglo da predstavlja obeštećenje iako Marka navodi da će se Borusija zadovoljiti sa svotom od oko 110.000.000 evra. Iako su Milioneri zahtevali 140.000.000 evra - gotovo sigurno to neće dobiti, morali su u Dortmundu da smanje prohteve i pristanu na nešto nižu cenu. Borusija i Real su u dobrim odnosima što bi dodatno moglo da olaška posao za Kraljevski klub. 

Biće Belingem još jedan u seriji izdanaka Borusije Dortmund. Prošlog leta je sa istog mesta u Mančester siti za 60.000.000 evra otišao Erling Holand, prethodno je klub napustio Džejdon Sančo, a tu su još Usman Dembele i Kristijan Pulišić. Da stvar po nemačkog velikana bude bolja, u sastavu Edina Terzića nalazi se još nekoliko igrača koji bi u klubu mogli da donesu ogromnu zaradu. 

Informer

Džud Belingem je pre tri godine došao u Borusiju Dortmund, tada kao tinejdžer iz Birmingema za svega 25.000.000 evra. Prethodnih sezona kalio se na najvišem mogućem nivou, postao standardan reprezentativac Engleske, a od idućeg leta će igrati u tandemu sa Orelijenom Čuamenijem i Eduardom Kamavingom. Pomenuti triling predstavlja naslednike Luke Modrića, Toni Krosa i Kazemira. 

Marka navodi da su Džud Belingem i Borusija mogli da zarade mnogo više novca u Engleskoj, ali da je Real uspeo da "kupi" mladog vezistu pričom o višedecenijskom projektu čiji bi on bio centralni deo.