Autor: Informer.rs

03.05.2023.

23:29

Foto: EPAIMAGES

Sport

MILAN SVE DALJE OD LIGE ŠAMPIONA! Sergej sa klupe POGURAO Lacio

Fudbaleri Milana su sve dalje od mesta koje naredne sezone garantuje učešće u Ligi šampiona, pošto su večeras na svom stadionu golom Žuniora Mesijasa u 93. minutu izvukli remi protiv Kremonezea 1:1 (0:0) u 33. kolu Serije A! Aktuelni šampion Italije mučio se da na "San Siru" slomi otpor budućeg drugoligaša, s obzirom da su gosti pretposlednji na tabeli sa samo 21 osvojenim bodom.

"Roso-nerima" je u 11. minutu poništen pogodak Salemakersa zbog ofsajda, da bi u 77. minutu Okereke doneo vođstvo timu iz Kremone. Činilo se tada da je ekipa Davidea Baljardinija pred velikim trijumfom, ali je Mesijas bukvalno u poslednjim sekundama uspeo da obezbedi bod Milanu. Izabranici Stefana Piolija svakako ne mogu da budu zadovoljni takvim ishodom, jer posle novog kiksa zauzimaju šesto mesto sa 58 bodova, koliko ima i petoplasirana Atalanta, ali i Roma, koja je na sedmoj poziciji.

Informer

Sergej Milinković Savić (levo) ušao na teren u 45. minutu

S druge strane, Lacio se posle dva poraza vratio na pobednički kolosek, a svoj doprinos u trijumfu nad Sasuolom od 2:0 (1:0) dao je i srpski reprezentativac Sergej Milinković Savić. Naš as je ovu utakmicu počeo sa klupe, a u 45. minutu zamenio je Vesina. "Nebeskoplavi" su poveli preko Felipea Andersona već u 14. minutu, da bi nova tri boda potvrdio Toma Bašić u nadoknadi.

Ozbiljan rafal ispalio je Inter u Veroni, gde je slavio sa čak 6:0 (3:0). Po dva gola postigli su Lautaro Martinez i Edin Džeko, upisao se u strelce i Hakan Čalhanoglu, dok je Adolf Gaič zatresao sopstvenu mrežu. Tako su se "nero-azuri" učvrstili na četvrtoj poziciji sa 60 bodova, dok Veroni predstoji žestoka borba za opstanak u Seriji A. Ekipa našeg Darka Lazovića, koji je večeras zamenjen u 46. minutu, ima 27 bodova i prva je ispod crte sigurne zone.

Na kraju, Roma je bez srpskog veziste Nemanje Matića, koji je odrađivao suspenziju zbog žutih kartona, odigrala sa Moncom u gostima samo 1:1 (1:1). Doneo je El Šaravi u 24. minutu prednost "vučici", da bi domaćinu već u 39. minutu Kaldirola doneo izjednačenje.