Autor: Informer.rs

04.05.2023.

07:59

Foto: Tanjug/AP

Sport

"UBICA GOLMANA", HOLAND ISPISAO ISTORIJU: Idem kući da igram igrice!

Norveški centarfor postigao je 35. prvenstveni pogodak i srušio rekord Premijer lige pošto je nadmašio legendarnog Alana Širera (34).  Saigrači su mu odali priznanje formiravši špalir kroz koji je prošao.

Bio je lep osećaj, ali je malo i bolelo, jer su me svi udarali po leđima - našalio se Haland posle meča.

Također, Holand, koji igra prvu sezonu u Premijer ligi, izjednačio je rekod star 71 godinu. On se odnosi na broj postignutih golova u engleskom prvenstvu igrača koji nije Britanac. Do sada ga je s 33 gola držao Čileanac Robledo iz sezone 1951/1952.  Holand je trenutno na impresivnoj brojci  od 51 pogotka u svim takmičenjima ove sezone.

Informer

 

Gvardiola hvali pulena

Menadžer Sitija Pep Gvardiola nije štedeo kompolimente na račun Erlinga Holadna. 

- Neverovatno je koliko je golova postigao i kako nam pomaže da pobeđujemo. Ceo tim je zadovoljan jer je on jedinstvena ličnost. Sjajan igrač, naravno, ali i kao osoba je poseban. Zaslužio je počasni špalir jer je to neverovatno dostignuće i jednog dana će možda oboriti sopstveni rekord - rekao je Gvardiola posle utakmice.

- Ne razmišljam o ličnim rekordima inače bih poludeo. Idem kući da igram video igrice, da spavam i razmišljam o utakmici protiv Lidsa. Koje igre? Sramota me je da javno priznam.

Holandu su u prvom planu timski ciljevi. 

- Svi znaju da je tripla kruna moguća, ali o tome sada ne možemo da razmišljamo. Sada je svaka utakmica finale.