Autor: Informer.rs

04.05.2023.

09:58

Foto: Tanjug/AP

Sport

ČUDOTVORNA SRPKINJA NIJE POMOGLA! Hrvati i Španci osporavaju čuvenu Marijanu!

Prognoze su govorile da kapitena Hrvatske reprezentacije sigurno neće biti tri nedelje na terenu i da nema šanse da će se vratiti za finale kupa, dok će prvi polufinalni meč Lige šampiona možda igrati.

Ipak, Luka Modrić (37) se čudesno brzo vratio nakon povrede posle samo deset dana kako bi igrao dve najvažnije Realove utakmice u sezoni, finale Kupa kralja protiv Osasune i prvu polufinalnu utakmicu Lige šampiona protiv Mančester sitija za pet dana.

Informer

 

Trener madridskog kluba, Karlo Anćeloti oduševio je pre dva dana kada je sve zaprepastio objavom:

- Modrić se dobro oseća i već trenira. Procenićemo njegovu situaciju ovih dana. Sigurno je da nećemo ništa da rizikujemo, ali vrlo dobro se oporavlja i verovatno će igrati već protiv Osasune.

Kako piše hrvatski "Index",  ovakav ekspresni oporavak pripisivao se Marijani Kovačević, slavnoj doktorki kod koje je Modrić bio na tretmanu prošlog vikenda, podsećajući da su kod Srpkinje u Beograd su dolazili Robin van Persi, Dijego Kosta i Aleksis Sančez, a sarađivala je i sa Kristijanom Ronaldom.

Informer

Marijana Kovačević uz Novaka Đokovića

Međutim, tiražna španska "Marka" piše da srpska čudotvorka ovog puta nije uspela. Nakon spomenute Anćelotijeve objave španski novinari pohitali su u Realov kamp, kako bi neposredno pre odlučujućih mečeva skenilari ekipu.

- Modrić ima sve manje šanse za igranje u finalu kupa. Jedva da je učestvovao u treningu nakon poraza od Real Sosijedada. Finale kupa igra se za samo dva dana, a pitanje je da li će Modrić igrati. Teško da će Modrić igrati tako važne utakmice za samo nekoliko dana, ako se na poslednjem treningu jedva kretao.

Informer

Hrvatski Index je podsetio i da su na tretmane kod nje išli su i Darijo Srna i Ivica Olić, kao i da je ove godine bila u fokusu na Australijan openu, gde je bila u timu Novaka Đokovića.

- Posle mojih tretmana mišić je potpuno nov i nema tragova povrede. Nema ožiljaka, fibroze ni mogućnosti da se povreda ponovi, to je druga stavka revolucionarnih metoda. Po završetku terapije snimkom proveravamo da li sve prošlo prema planu. Poanta je da dođe do potpune regeneracije mišića. Terapije su toliko jake da je jedan sat efikasan kao cela nedelja lečenja bilo kojom drugom metodom u svetu. Dakle, ako im kažu da je potrebno mirovati mesec dana, ja rešim problem u četiri sata - pohvalila se doktorka Kovačević nedavno.

Ostaje da se vidi da li je Marijana pomogla Modriću kao što je mnogim sportistima širom sveta pre njega, ili će as Reala ipak morati da propusti ključne utakmice svog tima.