04.05.2023.

10:16

Foto:

Sport

NIŠTA OD BARSELONE! Mesi traži kuću za život u Arabiji

Uprava Pariz Sen Žermena suspendovala je na dve nedelje fudbalera Lionela Mesija, jer je bez odobrenja otišao u Saudijsku Arabiju. Međutim, čini se da ga to nije mnogo potreslo, jer je išao da reši pitanje gde će igrati u budućnosti.

Napadačev odlazak u Saudijsku Arabiju bio je predstavljen kao izvršavanje ugovorne obaveze prema zemlji čiji je promoter. Sudeći po rečima agenta FIFA-e, Marka Kirdemira, put je za Mesija imao  mnogo veći značaj.

Čovek koji je dobar i sa predsednikom "svetaca" Naserol Al Kelaifijem i sa kraljem Arabije Salmanom Bin Abdulazisom, upućen je u sudbinu jednog od najboljih fudbalera na svetu. Argentinac se svakodnevno pominje kao želja Barselone, u kojoj je proveo više od 20 godina, ali Kirdemir tvrdi da od toga nema ništa.

Informer

Lionel Mesi sa suprugom Antonelom

- Mesi se neće vratiti u Barselonu. Možda će otići tamo da živi tek kad bude u penziji. Ima ponudu tešku 540 miliona, od Al Hilala, kraljevskog kluba. U Saudijsku Arabiju je putovao da bi se sreo sa kraljem i da bi razmotrio gde će živeti ako se dogovori sa porodicom da se preseli tamo - navodi agent FIFA.

Mesi je promoter Sudijske Arabije, koja želi u što lepšem svetlu da se predstavi svetu. Mnogo se ulaže u infrastrukturu i u razvoj turizma, a krajnji cilj je organizacija Svetskog prvenstva 2030. godine ili četiri godine kasnije. 

Stoga će Saudijci pokušati da privuku što više velikih zvezda u svoju ligu i nadaju je da će im Mesi u tome pomoći. Veruju da bi, ako imaju Argentinca, lakše privukli zvezde na zalasku karijere poput Serhija Ramosa i Luke Modrića. 

Mesiju ugovor sa Pariz Sen Žermenom ističe za dva meseca i nijedna strana nije zainteresovana za produžetak saradnje, tako da će osvajač sedam Zlatnih lopti biti slobodan u izboru nove sredine.