Autor: Informer.rs

05.05.2023.

20:50

Foto: Starsportphoto

Sport

VELIKI POSAO TSC-A! Reprezentativac SRBIJE potpisao ugovor sa TOPOLČANIMA! (FOTO)

Nalazi se TSC na putu ka istorijskom uspehu i rezultatu. Četa Željka Lazetića krupnim koracima grabi ka drugom mestu koje će klubu iz Bačke Topole doneti mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a koliko Topolčani cene sjajne rezultate čitavog tima govori činjenica da je paraf na novi ugovor stavio Nemanja Stojić. 

Mladi defanzivac danas je produžio saradnju sa TSC-om do leta 2025. godine, odnosno, sezonu duže od dosadašnjeg ugovora. On je samo jedan u nizu koji su se obavezali na vernost Topolčanima pošto je prethodno novi ugovor dobili trener Žarko Lazetić, ali i napadač Petar Ratkov, te golman Veljko Ilić. Situacija sa Ifetom Đakovcem nešto je komplikovanija budući da je on dva puta ove sezone dobijao i potpisivao novu saradnju. 

Nemanja Stojić sjajno se uklopio u sistem Žarka Lazetića i jedan je od ključnih igrača TSC-a. Sjajne partije u dresu Topolčana preporučile su ga selektoru Srbije Draganu Stojkoviću Piksiju koji ga je poveo na američku turneju. Tada je štoper TSC-a debitovao protiv Sjedinjenih Američkih Država, a poziv je dobio i za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - tada je oba meča posmatrao sa klupe. 

Talentovani štoper prošao je omladinsku školu Partizana, ali u Humskoj nikada nije dobio pravu šansu. Usledila je kratka epizoda u Voždovcu posle koje je zadužio opremu Crvene zvezde, odnosno - Grafičara. Sjajne partije u Prvoj ligi Srbije preporučile su ga Metalcu iz Gornjeg Milanovca gde je sa Lazetićem pravio sjajne rezultate pre nego što se preselio u Bačku Topolu. 

Ove sezone je na 34 nastupa u svim takmičenjima postigao jedan pogodak, i zabeležio jednu asistenciju. Privukao je pažnju brojnih klubova iz Evrope, ali je utisak da je Stojić maksimalno foksuran na obaveze u TSC-u budući da je pred njima istorijska šansa.