Autor: Informer.rs

06.05.2023.

11:39

Foto: printscreen

Sport

IZRAELCI BI SRBINA NA KLUPI! Nikolić KANDIDAT da zameni Bahara u MAKABIJU

Izraelci žele Srbina na klupi! Nekadašnji trener Partizana, Marko Nikolić (43), ozbiljan je kandidat da ovog leta nasledi Baraka Bahara (43) na mestu šefa stručnog štaba Makabija iz Haife, tvrdi tamošnji "Sport kanal".

Nikolić je bez angažmana od oktobra 2021. godine, kada se rastao sa Lokomotivom iz Moskve. S druge strane, Bahar uskoro završava misiju u Makabiju, pošto je postigao dogovor sa Crvenom zvezdom, pa će od naredne sezone voditi novog-starog srpskog šampiona.

Izraelski mediji prenose da "zeleni" imaju nekoliko opcija za kormilara, ali da se bivši strateg crno-belih u dva mandata visoko kotira.

"Nikolić je izuzetno uspešan trener, ima sjajnu karijeru. Gde god da je radio ostavio je upečatljiv trag. Sa Partizanom je osvojio "duplu krunu" u sezoni 2016/17, dok je u Sloveniji do titule vodio Olimpiju, iako je morao da napusti Ljubljanu zbog izmišljenog incidenta. Uspeo je i sa Videotonom u Mađarskoj da uzme dva najvažnija domaća trofeja, dok je Lokomotivu uveo u Ligu šampiona i osvojio Kup Rusije. Ipak, konačnu reč o njegovom angažovanju daće predsednik Makabija Jakov Šahar, izvršni direktor Itzik Ovadija i jedan od čelnika Gal Alberman. Svi oni su impresionirani srpskim stručnjakom", navodi "Sport kanal".

Informer

Od nedavno se sve češće pominje i povratak Marka Nikolića u Partizan

Nikolić je karijeru počeo u Radu, vodio je i omladinsku reprezentaciju Srbije, a potom preko Vojvodine prvi put 2013. stigao u tabor crno-belih. Pogotovo je uspešan bio u drugom mandatu na klupi "parnog valjka" (od avgusta 2016. do 31. maja 2017.), a od nedavno se sve više pominje njegov povratak u Humsku, iako ima i ozbiljne ponude iz Grčke, Poljske, Saudijske Arabije...

Naime, na kraju sezone trebalo bi da dođe do korenitih promena u najužem rukovodstvu Partizana, kada bi upravljanje klubom trebala da preuzme struja Ostoje Mijailovića, predsednik Jugoslovenskog sportskog društva (JSD) i Košarkaškog kluba Partizan. U takvom scenariju bi Nikolić ponovo preuzeo crno-bele, dok bi u fotelju prvog čoveka seo Ljubiša Tumbaković. Potpredsednici bi postali Milija Babović i Rasim Ljajić, a generalni direktor Marko Vjetrović.