Autor: Informer.rs

06.05.2023.

16:57

Foto: Tanjug/AP

Sport

SVET SE POKLONIO TEU ERNANDEZU! Francuz izveo POTEZ SEZONE i poveo MILAN ka Ligi šampiona! (VIDEO)

Trka za Skudeto je gotova, ali dugo godina u Seriji A borba za plasman u Ligu šampiona nije bila uzbudljivija. Mestu među elitom evropskom fudbala nada se čak šest timova, a Milan je danas na San Siru napravio krupan korak ka ispunjenju tog cilja. Četa Stefana Piolija savladala je Lacio sa 2:0 (2:0). 

Nakon četiri remija na prethodnih pet utakmica Rosoneri su danas morali da slave, izazov nimalo lak budući da je Lacio trenutno drugoplasirani u Seriji A. Ipak, na krilima sjajnog Tea Ernandeza Milan je došao do veoma važne pobede, a koja podiže samopouzdanje uoči prvog meča u polufinalu Lige šampiona protiv Intera. 

Poveo je Milan već u 17. minutu kada je Ismael Benaser iskoristio sjajnu asistenciju Olivijea Žirua. Pogodak Alžirca bio je od ogromne važnosti, ali je šou ukrao Teo Ernandez. Francuski reprezentativac je sredinom prvog poluvremena izveo potez sezone u Seriji A. 

Dobio je Ernandez loptu ispred svog kaznenog prostora od Majka Menjona, pretrčao 70 metara i opalio sa ivice šesnaesterca. Nije Provedel imao nikakve šanse za erupciju oduševljenja na San Siru... Da stvar bude zanimljivija, asistencija se piše golmanu Milana! 

Pokušavao je Maurisio Sari u nastavku da promeni tok igre, okrene utakmicu, ali spasa nije bilo. Milan je došao do velike pobede!