Autor: Informer.rs

06.05.2023.

22:28

Foto: Starsportphoto

Sport

SUNOVRAT VELIKANA SA BANJICE! Rad ispao u treću ligu!

Rad je nakon 34 kola u Prvoj ligi ostao na svega 29 osvojenih bodova. Do kraja sezone ostalo je još tri utakmice, a poslednji tim u sigurnoj zoni Metalac beži "građevinarima" 11 bodova.

Sunovrat Rada mogao se nagovestiti nakon vrlo loše sezone, a zvanično iz lige ispali su današnjim porazom u Loznici. Dva gola za ekipu iz zapadne Srbije postigao je Uroš Damnjanović, a dotukao ih je Dragiša Komarčević. Na kraju, 3:0 za Loznicu za kraj Radovih nadanja da može do opstanka.

Informer

 

Rad je poslednji put ispod saveznog ranga bio 1973. godine i od tada je, sa manje ili više uspeha, igrao u prvom ili drugom rangu domaćeg fudbala. U evropskim takmičenjima klub sa Banjice igrao je tri puta, a poslednji put 2011. godine, kada ih je u kvalifikacijama za Ligu Evrope eliminisao grčki Olimpijakos Volos.

Ne treba posebno ni podsećati kakve je fudbalere i trenere iznedrio klub koji će od jeseni igrati u trećem rangu takmičenja. Dovoljno je reći da su na klupi velikana sa Banjice nekada sedeli Marko Nikolić, Boško Đurovski, Zvonko Varga, Gordan Petrić, Zoran Milinković i još brojni poznati domaći stručnjaci.

Za "građevinare" su svojevremeno igrali Ljubinko Drulović, Zoran Bata Mirković, Miroslav Đukić, Milan Borjan, Luka Milivojević, Uroš Đurđević, Andrija Kaluđerović i mnogi drugi.