07.05.2023.

20:18 >> 22:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

ARSENAL SRUŠIO NJUKASL! "Tobdžije" se i dalje nadaju tituli, Junajted poražen od Vest Hema

Pobeda "tobdžija", ali titula i dalje daleko. Fudbaleri Arsenala pobedili su Njukasl u gostima 2:0 (1:0) u meču 35. kola Premijer lige. Gol za ekipu Mikela Artete dao je Martin Edegard u 14. minutu, dok je konačnih 2:0 postavio Fabijan Šer autogolom u 71. minutu.

Tri kola pre kraja, Arsenal je drugi na tabeli, sa bodom manje i utakmicom više od Mančester sitija, tako da su mu šanse za osvajanje trofeja male. Sa druge strane, trijumfom nad "svrakama" otežao im je posao, jer će se do kraja boriti za neku od pozicija koja obezbeđuje direktan plasman u Ligu šampiona. Za vratom im dišu Mančester junajted i Liverpul.

Informer

Golman Njukasla Nik Poup

Utakmica je bila otvorena maltene od početka, a domaći tim je napadao nošen hukom sa tribina "Sent Džejms Parka". Ekipu su predvodili Vilson i Isak, ali ništa konkretno nisu uradili. Ofanzivan stil igre i ostavljanje mnogo prostora protivniku pozadi, znao je dobro da iskoristi Edegard u 14. minutu. Ostao je sam na nekih dvadesetak metara i matirao golmana Nika Poupa.

Sve je bilo jasno u 71. minutu kada je krilni napadač "tobdžija" Gabrijel Martineli prošao po levoj strani i hteo nekom od saigrača da uputi loptu u peterac. Međutim, fudbaler Njukasla Šer loše je reagovao i poslao loptu u sopstvenu mrežu. 

Do kraja prvenstva ostala su tri kola i Arsenal dočekuje Brajton, zatim gostuje Notingemu i u poslednjem kolu dočekuje Vulverhempton. Kad je reč o Njukaslu, gostuje Lidsu, zatim dočekuje Brajton u meču iz 25. kola koji nije odigran, pa dočekuje Lester i u poslednjem kolu gostuje Čelsiju. 

Veliku priliku da se ozbiljno uključi u trku za Ligu šampiona propustio je Mančester junajted.

Informer

Imao je priliku da iskoristi kiks Njukasla i dočepa se treće pozicije na tabeli. Umesto toga, i on je poražen. Pobedu Vest Hemu doneo je Benrama u 27. minutu.