Autor: Informer.rs

08.05.2023.

10:34

Foto: printscreen

Sport

FIFA PODRŽALA VLAHOVIĆA! INFANTINO LJUT: Kaznite rasiste!

Užasne scene sa meča Juventusa i Atalante obišle su planetu. "Stara dama" je trijumfovala sa 2:0, drugi gol postigao je Vlahović i tako utišao navijače Atalante, koji su brutalno vređali Dušana, zbog čega je utakmica na kratko prekinuta. 

Uvrede na račun Vlahovića

Navijači su govorili srpskom reprezentativcu da je ci**nin. Uspeli su tako da iznerviraju Vlahovića, koji je od glavnog arbitra Danijela Doverija tražio da reaguje. Čak se oglasio i ministar sporta Andrea Abodi, koji je našem asu uputio izvinjenje.

Informer

Navijači Atalante brutalno vređali Dušana Vlahovića

Đani Infantino poručio je da nešto hitno mora da se preduzme i tražio od Italijana da kazne rasiste.

- U fudbalu nema mesta rasizmu ili bilo kakvom obliku diskriminacije. Apsolutno su neprihvatljive rasističke uvrede koje su iznete na račun Dušana Vlahovića tokom utakmice protiv Atalante. Ovo nije izolovan incident. Tražim od nadležnih organa da reaguju i uvedu oštre sankcije za ovakvo ponašanje - rekao je Infantino, prenose italijanski mediji.

Informer

Đani Infantino

FIFA uz Srbina

Dušan je dobio punu podršku Svetske kuće fudbala.

- FIFA i ja smo uz Dušana Vlahovića, kao i uz svakog fudbalera, trenera, sudiju, navijača i bilo kog učesnika utakmice koji trpi rasizam. Počinioci moraju da budu strogo kažnjeni na svim nivoima od strane nadležnih organa. Ponavljam, potrebno je i da navijači zauzmu stav, reaguju i ućutkaju rasiste. Ne rasizmu! I bilo kakvom obliku diskriminacije - jasan je bio Infantino.

Trener Juventusa Masimilijano Alegri pokušao je da odbrani svog igrača, ali se baš i nije proslavio. 

- Nažalost, ti momenti su ružni, ali treba se boriti sa njima. Međutim, bez davanja previše na značaju istima - bilo je sve što je rekao Masimilijano Alegri.