Autor: Informer.rs

08.05.2023.

12:37

Foto: Tanjug/AP

Sport

OVDE SMO DA PODRŽIMO MITRA, OVO JE UTICALO NA CEO KLUB! Silva otkrio: Činimo sve da bude spreman da se suoči...

Reprezentativac Srbije i udarna igla Fulama će propustiti susret sa Lesterom u ponedeljak dok služi poslednju utakmicu svoje duge zabrane, nastale nakon što je odgurnuo sudiju Krisa Kavana tokom poraza svog tima u FA kupu od Mančester junajteda u martu.

Šef struke Fulama, Marko Silva, rekao je da njegovo osoblje čini sve što je u njihovoj moći da osigura da Mitrović bude spreman da se suoči sa Sautemptonom u subotu (16:00), ali je otkrio da to nije jednostavan proces.

Informer

 


- Naravno da je ovo bio težak period za njega, kao što smo očekivali. On je vredno radio, ostao je bez šanse da igra, a raspoloženje u nekim danima je bilo malo bolje od drugih. Pre mesec dana je znao da neće igrati na osam utakmica, a to je zaista teško za svakog igrača - kaže Silva.

Trener Fulama shvata kako se oseća njegov pulen.


- Ako imate povredu, tipa povredu mišića - ok, to je deo života. Ipak u svoj ovoj situaciji koja nam se desila i celog tog tretmana, bilo je zaista teško, ali ne samo za Mitra. Moram da kažem je bio težak period za ceo naš fudbalski klub. Osetili smo nešto što nije dobro.

Informer

 

Reprezentativac Srbije, koji ima 28 godina, postigao je 11 golova u 21 utakmici za Silvin tim pre suspenzije. Prvobitno je dobio standardnu zabranu od tri utakmice, koja je kasnije povećana na još tri zbog nasilnog ponašanja prema službenoj osobi utakmice, uz još dve dodate zbog upotrebe jezika koji je bio „neprikladan, uvredljiv i preteći”.

NIŠTA BEZ MITRA

Aleksandar Mitrović nakon drakonske kazne nije bio u sastavu Fulama na sedam mečeva. Interesantno, bez najboljeg igrača engleski tim uspeo je samo dva puta da slavi,a čak pet puta su njegovi saigrači morali da pruže ruku rivalu. Poraženi su izabranici Marka Silve od Bornmuta (2:1), Vest Hema (0:1), Aston Vile (1:0), Mančester Sitija (1:2) i Liverpula (1:0), a radovali su se samo protiv Lidsa (2:1) i Evertona (3:1)

Kasniji apel Fudbalskog saveza da se povećaja suspenzija i Silvi, koji je suspendovan na dva meča zbog sopstvenog učešća u tom sukobu, nezavisna komisija za žalbe je odbacila.

Fulam se nada da će im susret u ponedeljak sa Lesterom koji se bori za opstanak pomoći da se oporave od dva uzastopna poraza od Mančester sitija i Liverpula pre nego što im Mitrovićev povratak protiv "svetaca" pruži još jedan podsticaj.

Da li će Mitrogol biti spreman da počne taj meč, ostaje da se vidi.

- Ovde smo da podržimo Mitra. Na njemu je da nastavi naporno da radi i da bude što bolji sa fizičke tačke gledišta. Biće dobro da ga imamo ponovo za sledeći meč. Činimo sve što možemo da ga održimo u veoma dobroj formi. On daje sve od sebe da bude i naravno, a kada bude ponovo dostupan, na meni je da odlučim da li je spreman da počne utakmicu ili ne - zaključio je Marko Silva.