Autor: Informer.rs

08.05.2023.

13:29

Foto: EPA

Sport

NOVI SRAMAN UDAR NA TADIĆA! Teraju ga u AMERIKU, tvrde da je gotov kao RONALDO

Tim iz Amsterdama novim kiksom udaljio se od mesta koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona jer na tri kola pre kraja Eredivizije zaostaje pet bodova za drugoplasiranim PSV-om iz Ajndhovena.

Lider Fejenord u narednom kolu 14. maja protiv Go Ahed Iglsa na domaćem terenu može i matematički da overi titulu. 

Po dobro oprobanom receptu, kad Ajaksu ne ide - kriv je Tadić, Dušana je iskritikovao bivši napadač Fejenorda i holandske reprezentacije Pjer van Hojdonk.

- Ja ga ne bih ostavio u timu. Rekao bih mu: "Idi igraj još dve godine u Americi ili kod Ronalda u Arabiji, a onda se vrati i budi trener. Znam da to zvuči preterano jer ima fantastičnu statistiku. Te stvari se ne rešavaju u svlačionici. On ima važnu ulogu tamo. Ali ako bude manje igrao, izgubiće i poštovanje u svlačionici. To se već dešava - rekao je Van Hojdonk.

Informer

Pjer van Hojdonk

Nekadašnji vezista tima iz Amsterdama i "lala" Rafael van der Vart poručio je da neko mora da kaže Tadiću da će manje vremena provoditi na terenu.

- Samo mu treba reći da će igrati manje. Pitanje je da li on to može da prihvati. U nekom delu karijere dođeš do trenutka kada moraš da prihvatiš manju ulogu. I ja sam prošao kroz isto - izjavio je Van der Vart.

Bivši igrač PSV Ajndhovena i Barselone, Ibrahim Afelaj misli slično.

- Uprava kluba treba da sedne sa njim i da mu objasni da ga čeka manja uloga sa manjom minutažom - istakao je Afelaj.

Informer

Ibrahim Afelaj

Slavni golgeter Deportivo La Korunje, Bajerna i Fejenorda,  Roj Makaj, slikovito je objasnio Tadić ove godine nije u formi.

- Ove sezone je već igrao na četiri različite pozicije. Mislim da to dovoljno govori - poručio je Makaj.

Informer

Roj Makaj

Dušan Tadić odigrao je ove sezone 44 utakmice za Ajaks u svim takmičenjima. Postigao je 11 golova i upisao čak 20 asistencija.

Slabiji učinak imao je u evrokupovima, gde se nije upisao u strelce na pet mečeva u Ligi šampiona i dva u Ligi Evrope.