Autor: Informer.rs

08.05.2023.

23:00

Foto: Reuters

Sport

ŽESTOKA KAZNA ZA DŽAKU! Albanac divljao i glumio Zidana, pa dobio suspenziju koju će pamtiti DO KRAJA ŽIVOTA! (VIDEO)

Klub za koji nastupa albanski internacionalac poražen je svom terenu od Ciriha sa 2:0, a meč su obeležili žestoki incidenti, čiji je glavni vinovnik bio upravo Džaka.

U završnici duela usledili su sukobi između fudbalera, a najratoborniji je bio pomenuti fudbaler, koji je u naletu besa iz sve snage glavom udario hrvatskog fudbalera Nikolu Katića. Švajcarske medije taj potez podsetio je na onaj čuveni udarac Zinedina Zidana, kada je u finalu Svetskog prvenstva 2006. godine patosirao Marka Materacija.

Disciplinska komisija je brzo reagovala i kaznila ga sa čak osam utakmica suspenzije, što je jedna od najtežih kazni u istoriji tamošnjeg fudbala! Džaka se jeste izvinio, ali to nije previše uticalo na konačnu odluku o kazni.

Kako je to izgledalo, možete pogledati u ovom video snimku.

Inače, Taulant Džaka je čitavu karijeru proveo u Bazelu, a samo jednu sezonu bio je pozajmljen Grashopersu. Igrao je za sve mlađe kategorije reprezentacije Švajcarske, a seniorsku reprezentativnu karijeru, za razliku od brata Granita, odlučio je da gradi u dresu Albanije.