Autor: Informer.rs

10.05.2023.

11:30

Foto: Instagram prntscreen

Sport

NEĆETE VEROVATI KAKO JE REAL OPLJAČKAN! Lopta PREŠLA LINIJU, Siti dao gol, a VAR ostao NEM (FOTO/VIDEO)

Akcija kod pogotka kojim je Mančester siti izjednačio na "Santjago Bernabeuu" počela je kod pokušaja Benarda Silve da ostavi loptu u terenu pre nego što ona izađe u aut.

Sve se dešavalo na centru igrališta, u blizini klupa za rezervne igrače. As Reala Eduardo Kamavinga signalizirao je da je lopta prešla liniju, arbitri su ostali nemi, a u nastavku akcije ekipa Pepa Gvardiole stigla je do izjednačenja.

Nakon meča, 3D Tehnologija je pokazala da je lopta u celini prešla zamišljenu aut-liniju i da je igra trebalo da bude prekinuta.

Informer

3D tehnologija pokazala je da je lopta prešla gol-liniju

Uzalud je trener Real Madrida Karlo Anćeloti negodovao posle meča. Glavni arbitar iz Portugala Artur Soareš Dijaš i njegovi pomoćnici ostali su nemi.

- Tehnologija je rekla svoje. Ne znam zašto nisu koristili VAR da provere. Sudije nisu obraćale pažnju na mnogo stvari večeras - rekao je Anćeloti.

Informer

Karlo Anćeloti

Međutim, prema pravilima o korišćenju VAR tehnologije, slavni italijanski stručnjak nije u pravu. Sudije nemaju pravo da pregledaju snimak da vide da li je lopta izašla u aut.

Tehnologija se koristi u sledećim situacijama: da se proveri da li je gol ili nije, da li je penal ili ne, kod odluke da se dodeli žuti ili crveni karton i u slučaju da je sudija pogrešio identitet igrača kom je pokazao javnu opomenu ili ga isključio sa meča.