Autor: Informer.rs

11.05.2023.

00:01

Foto: Reuters

Sport

SIMONE INZAGI BLISTA POSLE TRIJUMFA INTERA! Pobedili smo SRCEM i GLAVOM!

Zadovoljstvo i radost u taboru Intera posle velike pobede nad Milanom na "San Siru" u prvoj polufinalnoj utakmici Lige šampiona rezultatom 2:0 (2:0). 

Trener "nero-azura", Simone Inzagi, čestitao je svojim izabranicima na odličnoj partiji u derbiju "Dela Madonina", ali i upozorio ih da nikakvog opuštanja u revanšu ne sme da bude.

- Izuzetno sam zadovoljan, pobeda je lako mogla da bude i ubedljivija, jer smo odigrali sjajno, pogotovo u prvom delu. Momci su odigrali srcem i glavom, pokrivali su svaki deo terena. Srećni smo, ali nema nikakve euforije. Imamo revanš pred našim navijačima i znamo da ćemo morati da uložimo ogroman napor kako bismo ostvarili san i plasirali se u finale - rekao je Inzagi.

Informer

Edin Džeko dao četvrti gol u Ligi šampiona ove sezone

Strelac prvog gola za Inter, Edin Džeko, objasnio je šta je presudilo na "San Siru". Reprezentativac BiH stigao je do svog četvrtog pogotka u elitnom takmičenju ove sezone.

- Znali smo da se ovakva šansa ne ukazuje često. Ne igra se svaki dan polufinale Lige šampiona, ulog je ogroman. Dobro smo se spremili, bili smo koncentrisani od prvog do poslednjeg minuta i na kraju nam se to isplatilo. Ne bih sebe stavljao u prvi plan. Uvek igram za tim, golovi možda ne dolaze uvek, ali tu sam da doprinesem na bilo koji način. Mislim da sam u ovom meču dobro odradio posao - poručio je Džeko.

Iskusni vezista "nero-azura", Henrik Mhtarijan, dodao je da posao još nije završen.

- Ušli smo u utakmicu izuzetno motivisani, imali smo ogromnu želju da ostvarimo pobedu i verujem da se to i videlo na terenu. Odigrali smo sjajno prvo poluvreme, postigli dva gola i do kraja ostali mirni i pametni. Svaka čast momcima, ali moramo da budemo svesni da ništa nije gotovo. Revanš neće biti lak, moraćemo dobro da se spremimo - objasnio je Mhtarijan.

Revanš će se odigrati 16. maja na "Đuzepe Meaci".