Autor: Informer.rs

12.05.2023.

12:51

Foto: reuters

Sport

"LUDAK" SE VRAĆA NA POSAO! Bijelsa PONOVO selektor u Južnoj Americi!

Više od godinu dana Marselo Bijelsa sedi na birou rada i čeka novi posao nakon što je napustio Lids. Argentinac je rešio da uzme malo duži odmor pre nego što se vrati na posao, a po svemu sudeći došlo je vreme da ponovo sedne na klupi i to selektorsku! 

- Postigli smo dogovor, ostaje još samo potpisivanje ugovora - rekao je član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Urugvaja, Horhe Kasaljes. 

Dakle, Marselo Bijelsa biće novi selektor Urugvaja! On će na klupi južnoameričke reprezentacije naslediti Dijega Alonsa koji je napustio nacionalni tim nakon prerane eliminacije na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine, a mandat u Urugvaju biće mu treći reprezentativni angažman. 

Informer

Popularni "Ludak" predvodio je Argentinu od 1998. do 2004. godine, potom i Čile od 2007. do 2011. nakon čega se okrenuo klupskim obavezama. Poslednji posao je, kao što smo i naveli, imao u Lidsu, a u karijeri radio je u Njuels Old Bojsima, Atlasu, Americi, Velezu, Espanjolu, Atletik Bilbau, Marseju, Laciju i Lilu. 

- Dovodimo nekoga za koga znamo da će nam ostaviti nasleđe koje je mnogo više od 90 minuta fudbala - dodao je pomenuti član Izvršnog odbora. 

Debi na klupi Urugvaja Bijelsa bi trebao da ima na prijateljskim mečevima protiv Nikaragve i Kube u junu.