14.05.2023.

06:45

Foto: EPA

Sport

PROMENIO SPORT! NEKADA JE TRČAO SA MESIJEM ZA LOPTOM, a danas se sprema za BICIKLISTIČKU TRKU

Batalio fudbal, pa prešao na biciklizam. Nekadašnji fudbaler Bojan Krkić, koji se pre nekoliko meseci zvanično penzionisao, počeo je da se bavi bicikliznom. On svakodnevno trenira i vozi bicikl u brdsko-planinskim uslovima, a cilj mu je da u skorijoj budućnosti počne i da se takmiči.
On je na svom tviter nalogu podelio sa pratiocima fotografije, na kojima se vidi da sa još nekoliko momaka uživa u biciklizmu.

"Nastavljamo da prelazimo kilometre sa mojom "Guavom". Rano smo krenuli, padala je kiša, gubili smo se u prirodi, ali smo vozili pet sati i stigli do cilja. Super smo se proveli" napisao je Krkić. 

Kada se pomene njegovo ime, svima je najpre na pameti da je bio veliki fudbalski talenat, "novi Mesi", za kojeg su se ljudi u Srbiji nadali da će odabrati "orlove" kad dođe vreme da obuče nacionalni dres. Otac mu je Srbin, takođe Bojan, a majka Špankinja. No, kako je ceo život proveo u Španiji, odlučio se za "crvenu furiju", u kojoj se sa samo jednim odigranim mečom nije proslavio. Kad je reč o klubovima, prve ozbiljnije korake napravilo je u Barseloni. U redovima Katalonaca prošao je sve mlađe kategorije, a u prvom timu se zadržao četiri godine. Međutim, karijera mu nije išla u pravcu u kojem se predviđalo i preko Milana, Rome i Ajaksa krenuo je u sve slabije klubove. Sa samo 32 godine rešio je da okači kopačke o klin, ali ne i da se odvoji od sporta. 

Informer

Priznao je da je oduvek voleo biziklizam i rešio je tome ozbiljnije da se posveti. Sa velikim prijateljem i dugogodišnjim saigračem iz Barselone Andresom Inijestom, Krkić je osnovao kompaniju "Guava", koja se bavi proizvodnjom bicikala za brdske uslove. Trenutno proizvode samo jedan model čija je cena nešto više od 7.000 evra. 

Ideja mu je bila da se istovremeno sa razvijanjem biznisa, posveti i vožnji bicikla i u nekom trenutku i sam počne da učestvuje u trkama.
- Kada sam ušao u ovaj projekat znao sam da ću nastaviti da se bavim biciklizmom. To je dobar način da kombinujete sport i druženje. Uskoro bih i ja mogao da učestvujem na trkama i spremam se već za to. Uvek sam voleo taj sport, a prethodnih pet godina se ozbiljnje bavim time - objasnio je Nedavno Krkić.