Autor: Informer.rs

14.05.2023.

09:12

Foto: printscreen

Sport

SRBIN UNIŠTIO BRITANSKOG PREMIJERA! Sunaku sve lađe potonule kada je Mitrović postigao gol! (FOTO/VIDEO)

Riši Sunak bio je srećan i nasmejan pred početak utakmice, ali mu je osmeh sa lica skinuo Aleksandar Mitrović.

Srpski napadač se konačno vratio na teren i to na spektakularan način! Posle pauze od osam mečeva suspenzije, zbog guranja sudije u Kup meču sa Mančester junajtedom, naš as je a na gostovanju Sautemptonu ušao je u igru i posle samo sedam minuta postigao pogodak.

On je ušao u 65. minutu, a u 72. je posle centaršuta Vilsona sa desne strane u svom stilu, glavom u padu pogodio za 0:2.  Pre toga je Vinisijus u 48. minutu doneo prednost ekipi Marka Silve. 

S druge strane, dok se Mitrović radovao, Sunaku nije bilo dobro na tribinama. Britanski premijer je rođen u Sautemptonu, retko ima priliku da gleda svoj tim sa tribina, a sad mu je dolazak u rodni grad preseo. Za sve je kriv srpski napadač. Kada je Mitrović postigao drugi gol na utakmici, kamere su uhvatile Sunaka, koji je izgledao vrlo jadno, preneli su britanski mediji. 

Informer

printscreen

Informer

Tanjug/AP

To nije sve, "sveci" su ovim porazom eliminisani u Čempionšip, pa ne čudi što britanski mediji prenose da je Sunak bio izuzetno neraspoložen dok je gledao kako njegov tim ispada u niži rang takmičenja. Sautempton je na 20. mestu sa šest pobeda, šest nerešenih mečeva i čak 24 poraza.

Inače, Mitroviću je gol protiv Sautemptona bio 13. u sezoni u svim takmičenjima i 12. u Premijer ligi. Najbolja sezona za Mitra bila je 2018/19 kada je postigao 11 pogodaka, ali je te godine Fulam ispao. Sada je situacija potpuno drugačija, Fulam ima odličnu sezonu, baš kao i Mitrović koji ima priliku da do kraja dodatno popravi svoj saldo.