Autor: Informer.rs

19.05.2023.

10:53 >> 11:01

Foto: EPAIMAGES

Sport

OVAKAV PREOKRET NISTE VIDELI NIKAD, A DESIO SE U TREĆOJ LIGI! Za sve je kriv BRKA KOG SRBI DOBRO PAMTE! (FOTO/VIDEO)

Delovalo je da je Piterboro siguran putnik na "Vembli", gde će se 29. maja igrati finale plej-ofa engleske Lige 1, pošto je na svom terenu u prvom meču polufinala slavio sa 4:0.

Međutim, revanš u Šefildu doneo je epsku dramu kakvoj bi mogli da pozavide i najluđi mečevi Lige šampiona.

Venzdej je do poluvremena nadoknadio dva gola zaostatka pogocima iskusnih napadača Majkla Smita i Lija Gregorija.

Mreže su mirovale sve do 72. minuta kada je Ris Džejms pogodio za 3:0, a sekundi su delili Piterboro od prihvatljivog poraza. Međutim, u osmom minutu sudijske nadoknade drugog poluvremena defanzivac Lajam Palmer postigao je gol za 4:0 i ludnicu na stadionu "Hilsbro".

Bio je to samo početak drame na utakmici trećeg ranga engleskog fudbala. U 105. minutu Lajam Gregori postigao je autogol, kojim je Piterboro smanjio na 4:1, a gosti je ponovo 15 minuta delilo od "Vemblija".

A onda je na scenu stupio simpatični brka kog po zlu pamte navijači reprezentacije Srbije. Reč je o Škotu Kalumu Patersonu, koji je odigrao finiš meča i produžetke meča na "Marakani" u kom je Srbija poražena od Škotske posle izvođenja penala u baražu za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nije se Škot previše istakao na tom meču, osim što je dobio nekoliko duela sa našim fudbalerima, ali je svima upao u oči zbog karakterističnih brkova.

Informer

Kalum Paterson na utakmici protiv Srbije

Paterson, koji je u karijeri igrao bio i napadač i štoper i pokrivao brojne druge pozicije, postigao je gol za 5:1 u 112. minutu, kojim je Venzdej poveo sa 5:1 i uveo utakmicu u penal-seriju.

Samo jedan fudbaler bio je neprecizan sa "kreča", a bio je to defanzivac Piterboroa Den Batler, pa su "sove" sa 5:3 u penal-seriji prošle u finale.

Tamo će ih čekati pobednik dvomeča između Barnzlija i Boltona. U prvom meču bilo je 1:1, a revanš je večeras u 21.00. 

Pobednik plej-ofa Lige 1 igraće dogodine u Čempionšipu, drugom rangu engleskog fudbala.

POGLEDAJTE KAKO JE IZGLEDALA "LUDNICA" U ŠEFILDU: