Autor: Informer.rs

19.05.2023.

23:50

Foto: EPA

Sport

RAT U ŠPANIJI - TEBAS UDARIO NA PEREZA! U Madridu PLAČU i KUKAJU, a dobijaju isto novca kao i SITI!

Eliminisan je Real Madrid u polufinalu Lige šampiona što je izazvalo velike pritužbe iz španske prestonice. Prvi čovek Blankosa Florentino Perez odmah se bacio na priču o novcu i tom prilikom rekao da Real ne može da parira klubovima iz Premijer lige. 

Ipak, prvi čovek La Lige - Havijer Tebas ekspresno je demantovao Florentina Pereza budući da Mančester siti od Premijer lige zarađuje isto koliko i Real od Primere. Glavna razlika je u vlasničkoj strukturi budući da je bogatstvo gazde Građana dobro poznato svima. 

- Poznajem predsednika Real Madrida dugi niz godina, imao sam mnogo sastanaka sa njim, a znam šta misli o španskom i evropskom fudbalu. Nekoliko puta je rekao da klub ne treba da igra određene utakmice u Španiji, jer žele da igraju u jačoj ligi. Izgovor koji koristi je da je La Liga veoma slaba i da ne ostvaruje dovoljan prihod u odnosu na veličinu kluba - rekao je Havijer Tebas. 

Informer

Ističe prvi čovek La Lige da Barselona i Real Madrid po primanjima ne zaostaju za vodećim klubovima Premijer lige, iako su Blankosi skloni da "plaču" zbog manjka novca. 

- Naši klubovi na osnovu TV prava zarađuju isto koliko i oni iz Premijer lige. U Real Madridu plaču i kukaju, ali to nij eistina, zarađuju isto! Zato kada gledate ekipe sa najvećim primanjima na svetu vidite svuda Real Madrid i Barselonu, ne znam šta još žele - istaskao je vidno nervozni Tebas. 

Za kraj, dotakao se Tabas i mogućnosti da se oformni Superliga Evrope, ali smatra da su i u Realu svesni da bi to ubilo nacionalna takmičenja i prozivode. 

- Odnos sa Perezom mnogo menjao se iz godine u godinu, imao sam dobar odnos sa njim, onda loš i veoma loš, sada je baš takav. Znam šta misli i želi od fudbala, ali se vara po pitanju Superlige jer na kraju ubijete nacionalne prozivode. Svestan je to, on nije glup čovek - podvukao je Tebas.