Autor: Informer.rs

20.05.2023.

13:20

Foto: EPAIMAGES

Sport

HRVAT U CENTRU PAŽNJE! Mijatović: Kad uđem u Modrićevu kuću i vidim gde drži trofeje...

Bivši as koji je 1998. doneo Real Madridu titulu prvaka Evrope golom u finalu Lige šampiona protiv Juventusa (1:0) kaže da je generacija "kraljevskog kluba" koju predvodi Modrić najveća u istoriji najtrofejnijeg kluba na kontinentu. 

- Generacija čiji sam bio član donela je u Madrid dugo čekanu sedmu titulu prvaka Evrope. Onda su došli prvi "galaktikosi" i bio je to impresivan tim, činilo se da je to zlatno doba Reala. Međutim, ono što je uradila generacija sa Modrićem, Benzemom, Krosom... Ekipa koja je u deset godina čak pet puta bila osvajač Lige šampiona, a uz to uzela još mnogo trofeja, zaista je neponovljiva i najbolja. Znate, svaki put kad uđem u kuću Luke Modrića ja se zabezeknem. Kad vidim gde drži trofeje i koliko ih... Pa to je kao da ste ušli u muzej. Pazite, 25 trofeja i Zlatna lopta! Često mu govorim da će svi ti pehari jednog dana vredeti više nego novac koji je zaradio u karijeri - rekao je Mijatović.
 

Informer

Luka Modrić osvajač Zlatne lopte 2018. 


Eliminacija Reala u polufinalu Lige šampiona od Mančester sitija i naročito težak poraz na "Itihadu" (4:0) označili su kraj jedne ere i kraj jedne generacije Reala. Uprava kluba je navodno samo dva dana posle tog meča saopštila upravo Modriću da od naredne sezone neće biti prvotimac, već će šansu dobiti neko od mlađih igrača, a on će minutažu čekati na klupi.

- Veterani će otići i počeće nova era, doći će veliki talenti, ali nema garancije da će oni doneti trofeje. Štaviše, mislim da nam se ovakva generacija neće ponoviti, a voleo bih da grešim. Mislim da ćemo, ipak, sa setom pričati o Luki, Benzemi, Krosu, Kurtoi... - dodao je Mijatović.

Rezovi u "kraljevskom klubu" podrazumevaju i smenu trenera i sve glasnije se priča da će se Karlo Anćeloti na kraju sezone rastati s Realom. Mijatović smatra da je italijanski stručnjak radio fantastičan posao na "Bernabeuu".

- Real je fenomenalno vođen. U tom klubu imate 25 ili 30 igrača najvišeg kvaliteta, formiranih igrača. Njima ne treba da objašnjavate kako da šutnu loptu ili kako da je prime... Zar mislite da je Modriću potrebno objašnjavati bilo šta na tehničkom planu? Ne, on sve to već ima u malom prstu. Takvom igraču potrebno je da date poverenje, da ga istrpite kad ima krizu i odigra loše nekoliko utakmica. Za takvu grupu treba vam lider koji će znati kako da upravlja, kako da reaguje u raznim situacijama tokom sezone, a Karlo je to radio na vrhunskom nivou - objašnjava Mijatović.