Autor: Informer.rs

20.05.2023.

20:46

Foto: EPA

Sport

NEMAČKA POSLE 11 GODINA DOBIJA NOVOG ŠAMPIONA!? Težak poraz Bajerna od Lajpciga, Borusija Dortmund ima TITULU NA TACNI!

Bajern je, utisak je, doživeo ključni kiks koji bi mogao da ga košta odbrane trofeja. Slavni bavarski klub osvajao je Bundesligu u poslednjih deset sezona i postoji mogućnost da nakon 11 godina ipak tron predaju Dortmundu.

Informer

 

Borusija sutra igra protiv Augzburga i ako pobedi preuzeće vodeće mesto na tabeli kolo pre kraja. Bajern ima 68 bodova i jednu utakmicu do kraja sezone, a rival u poslednjem kolu biće mu Keln. Sa druge strane, Dortmund ima bod manje i meč manje. Nakon Augzburga, ekipa Edina Terzića u poslednjem kolu čeka Majnc i reklo bi se da ima odličan raspored.

Informer

 

Ništa nije slutilo da bi ovako nešto moglo da se dogodi, jer je Bajern u derbiju protiv Lajpciga poveo u 25. minutu preko Serža Gnabrija. Ipak, u drugom poluvremenu ekipa Tomasa Tuhela u potpunosti se raspala! Konrad Lajmer je izjednačio na 1:1, zatim je Kristofer Nkunku preokrenuo, a sudbinu Bajerna zapečatio je Dominik Soboslaj sa bele tačke.

Bajern je, podsetimo, ove godine smenio Julijana Nagelsmana i doveo Tomasa Tuhela kako bi popravio stvari. Tuhel je, ipak, uspeo da ispadne iz Lige šampiona, a potom i verovatno da izgubi titulu prvaka Nemačke.