Autor: Informer.rs

21.05.2023.

07:46

Foto: Tanjug

Sport

OVAJ DAN SU ČEKALI GODINAMA! Spektakularna proslava igrača i navijača Barse! (VIDEO)

Fudbaleri Barselone proslavili su prvu titulu prvaka Španije još od 2019. godine. Nakon burnih nekoliko godina, "sahranjivanja kluba", najavljenog gašenja, promene predsednika i sličnih stvari koje su frustrirale i rastuživale navijače, dočekali su da se ponovo šepure sa trona La lige.

Puleni nekadašnjeg asa, a današnjeg šefa struke, Ćavija Ernandeza, osvojili su žarko želejnu titulu, prvu nakon četiri godine, ali i prvu u ovom veku bez Lea Mesija, koji bi mogao ovog leta da se vrati u klub.

Poraz nije mogao da pokvari neopisivu sreću igrača i navijača katalonskog giganta. Ekipa iz San Sebastijana je igrala sjajno, a prvi gol je postinut već u petom minutu, a  strelac je bio Mikel Merino, na asistenciju Sorlota.

Uspeo je Real Sosijedad da dođe i do drugog pogotka, Sorlot je biostrelac, kada je u 71. minutu duplirao prednost. Barselona je smanjila na 2:1 u 90. minutu, kada je konačan rezultat postavio Robert Levandovski. Sada Sosijedad ima izgledne šanse da se domogne Lige šampiona.

U ostalim mečevima Viljareal je savladao Đironu 2:1, Bilbao je bio bolji od Selte Vigo istim rezultatom, Almerija je ubedljivo savladala Majorku 3:0, dok su Hetafe i Elče remizirali 1:1.