Autor: Informer.rs

21.05.2023.

17:42

Foto: EPA

Sport

TEŠKA SITUACIJA ZA SLAVNI KLUB! Lids razbijen u Londonu, ima samo teoretske šanse za opstanak

Lidsu je gostovanje u Londonu bio najvažniji meč u sezoni, s obzirom da bi pobedom došli u situaciju da sami odlučuju o svojoj sudbini. Ovako, zavisiće od drugih i daju im se vrlo male šanse da i naredne sezone budu deo Premijer lige.

Lids nakon poraza od Vest Hema zauzima 18. mesto i ima dva boda manje od Evertona, koji je 17. na tabeli i u sigurnoj zoni. U poslednjem kolu Everton naredne nedelje čeka Bornmut, dok Lids igra kod kuće sa Totenhemom. Osim njih, za opstanak se bori i Lester, koji sutra uveče gostuje Njukaslu.

Velikanu sa "Eland Rouda" u poslednjem kolu biće potreban trijumf protiv Totenhema, kao i da Everton izgubi od Bornmuta. Ako ekipe budu izjednačene, prednost će imati Everton zbog bolje gol razlike.

Ekipa Sema Alardajsa dobro je otvorila meč u Londonu i povela je u 17. minutu golom Rodriga. Ipak, brzo je domaćin izjednačio preko Deklana Rajsa u 31. minutu. Sredinom drugog dela Džerod Bouen doneo je preokret "čekićarima", da bi pobedu potvrdio Manuel Lancini u finišu meča.