Autor: Informer.rs

22.05.2023.

23:48 >> 23:51

Foto: Reuters

Sport

PORTUGALAC BESAN ZBOG JUVENTUSA! Murinjo: Kazna je šala, prvenstveno je neregularno

Klub iz Torina je zbog finansijskih malverzacija u transferima igračima ponovo bodovno kažnjen, pa je sada dva kola pre kraja pao sa druge na sedmu poziciju na tabeli Serije A, čime je ostao bez šanse da se bori za mesto koje vodi u Ligu šampiona.

Ova odluka je posebno razbesnela Murinja, čija je Roma u jednom trenutku imala šansu da izbori elitno takmičenje. Ipak, kada je Arbitražni sud pre mesec dana vratio "staroj dami" prethodno oduzetih 15 bodova zbog istog prekršaja, mnogi klubovi, među kojima i "vučica" odustali su od trke za Ligu šampiona.

Portugalac je za novu kaznu Juvea saznao posle remija svoje ekipe protiv Salernitane (2:2), nakon čega je pobesneo i poručio da je prvenstveno neregularno.

- Ovo je za mene šala. Saznajemo za to kada su nam ostale dve utakmice do kraja, dve za sve, čak i za Juventus...  Da su mi ovo rekli pre utakmica sa Moncom i Bolonjom, imali bismo drugačiji pristup u ligi. Znajući da Juventus osvaja poene, mi smo odlučili da sve karte bacimo na Ligu Evrope. Žao mi je Maksa Alegrija i igrača, jer su te bodove zaradili na terenu. Moram da kažem da ovo na nivou lige menja stvari. Mislim da prvenstvo nije regularno, ali ne želim više da pričam o tome - ogorčen je bio Murinjo.