Autor: Informer.rs

23.05.2023.

16:25

Foto: printscreen

Sport

SRBIJA OSTALA BEZ BISERA! "Kenguri" nam ukrali TALENTOVANOG klinca (VIDEO)

Imao je Fudbalski savez Srbije mnogo uspeha u poslednje vreme kada se radi o igračima naših korena koji imaju pravo nastupa za druge reprezentacije. Tako su u tabor Orlova "sleteli" Mile Svilar, Vladan Kovačević, Lazar Samardžić, na meti su još Stefan Bajčetić, Darjan Maleš, ali je Srbija danas doživela i prvi poraz. 

Mladi fudbaler Adelejda - Luka Jovanović, odlučio se za reprezentaciju Australije. 

Luka Jovanović nikada nije krio da je Srbin, naprotiv, isticao je to na svakom koraku pa mu tako na društvenim mrežama pored imena stoji i naša trobojka. Golove proslavlja kao Aleksandar Mitrović, a jednom prilikom priznao je da sanja dres Orlova. Ipak... 

Fudbalski savez Srbije nije napravio konkretan korak da ga vrati u naš nacionalni tim, to je učinila Australija i pozvala ga u omladinsku reprezentaciju. Naravno, još uvek to nije konačna odluka budući da će u budućnosti imati pravo da nastupa za Srbiju, ali je prvu "bitku" dobila Australija. 

Jovanović je u 2023. godini debitovao za prvi tim Adelejda, postigao dva gola, a u tom mesecu proglašen je i za MVP-a Lige. On je u maju proglašen za najboljeg mladog fudbalera u klubu, a danas je dobio i poziv za reprezentaciju.