Autor: Informer.rs

24.05.2023.

07:24

Foto: Starsportphoto

Sport

KOLUBARA SE OGLASILA POSLE KAZNE ZBOG NAMEŠTANJA: Nekome smeta naš status superligaša

Disciplinka komisija Fudbalskog saveza Srbije oduzela je devet bodova Kolubari nakon što je dobila dojavu UEFA zbog dva sumnjiva meča, a potom im dala rok od 48 sati da se žale na odluku.

Ubrzo su se oglasili iz kluba, a predsednik kluba Dragiša Urošević navodi da nekome smeta što je Kolubara superligaš.

"Fudbalski klub Kolubara bi se najradije suzdržao od komentarisanja prvostepenog disciplinskog organa, poput onog što rade pojedini zli jezici i naši oponenti na sportskom terenu, kako se naš stav ne bi protumačio kao pritisak na drugostepenu komisiju. Međutim, doneta odluka je pravni nonsens s obzirom na to da je UEFA polemisala o mogućoj zloupotrebi, a nepovoljna odluka po FK Kolubara je doneta i usled nedostatka dokaza. Dakle, prvostepeni organ je izrekao kaznu bez ikakvog obrazloženja. Nekome očigledno smeta naš status superligaša, a šteta se nanosi kako našem gradu, tako i momcima koji su pošteno znojili dres Kolubare cele sezone. Žalbu ćemo uložiti uz nadu da će se pravna odluka preinačiti i biti pravedno donesena", stoji u saopštenju.

Informer

 

Osim Kolubare, kažnjeni su Spartak i Mladost iz Novog sada novčano sa po tri miliona evra.

Savez je pokrenuo istragu protiv pomenutih klubova zbog prijava da su dogovarali naupred ishode utakmica Maldost (NS) - Kolubara, Kolubara - Spartak. Ispostavilo se da je u pomenutim mečevima bilo nečasnih radnji i svi akteri će ispaštati.