Autor: Informer.rs

24.05.2023.

08:54

Foto: Tanjug

Sport

OVO SE RETKO VIĐA U FUDBALU! As Reala dobio crveni karton, a savez uradio OVO!

Navijači Valensije su na "Mestalji"  na rasnoj osnovi vređali Brazilca Vinisijusa tokom čitave utakmice i zbog toga je u poslednjim trenucima susreta pulen Karla Anćelotija izgubio živce i udario jednog protivničkog igrača, zbog čega je dobio crveni karton.

Ruku na srce i on je hvatan za vrat pre toga, a pobesneo je zbog rasizma koji postaje nepodnošljiv u Španiji i tražio je hitnu reakciju tamošnjeg saveza! Iako pravila kažu da nije bilo moguće poništiti crveni karton, FS Španije je to učinio jer je uzeo u obzir sve okolnosti, pre svih onu koja kaže da su rasisti više od 90 minuta vređali Vinisijusa.

Informer

 

Ovo je faktički presedan jer su u savezu odlučili da ponište crveni karton, iako za to ne postoje osnovi u pravilima fudbalske igre.

Oglasili su se brojni fudbaleri širom sveta, Vinisijus je čak spreman da ode iz Real Madrida, a na kraju će klub sa Mestalje biti kažnjen sa čak pet utakmica bez navijača na tribini pod imenom "Mario Kempes".

Informer

 

Valensija je u meču punom prekida i nemilih scena slavila sa 1:0, dok je Vinisijus isključen jer je u lice udario igrača "slepih miševa", ali je procenjeno da je to učinio zbog izloženosti rasističkim uvredama koje su počele i pre same utakmice.