Autor: Informer.rs

24.05.2023.

22:42 >> 00:00

Foto: Reuters

Sport

RAJO NAMUČIO REAL! Rodrigo spasao "kraljeve" u finišu

Madriđani su do trijumfa stigli u samoj završnici meča i to zahvaljujući golu Rodriga u 89. minutu. Prethodno, "kraljevi" su poveli golom Karima Benzeme u 31. minutu, nakon asistencije Federika Valverdea i činilo se da će se tim rezultatom i završiti utakmica. Ipak, usledila je drama u finišu, kada je Raul de Tomas u 84. minutu poravnao rezultat, ali je nadu gostiju da mogu do boda pet minuta kasnije ugasio Rodrigo. 

Ekipa Karla Anćelotija trenutno je druga na tabeli sa 74 boda, jednim više od trećeplasiranog Atletiko Madrida. 

Informer

Pružili podršku saigraču Vinisijusu Žunioru

Okršaj na "Santijago Bernabeu" protekao je u znaku podrške igraču Reala Vinisijusu Žunioru, koji je u prošlom kolu u meču protiv Valensije doživeo niz rasističkih uvreda. Fudbaleri Reala tako su izašli na teren uoči utakmice obučeni u dresove sa brojem 20, koji nosi njihov saigrač. Brazilac nije igrao protiv Raja zbog povrede, već je utakmicu gledao iz svečane lože zajedno sa predsednikom kluba Florentinom Peresom.
U 20. minutu navijači su aplaudirali i uzvikivali Vinisijusovo ime, a 22-godišnji Brazilac je ustao i pozdravio ih. Ispred stadiona "Santjago Bernabeu", mnogi navijači ostavljali su poruke protiv rasizma i podrške za Vinisijusa.