Autor: Informer.rs

25.05.2023.

11:41

Foto: Reuters

Sport

SVET U ŠOKU! RONALDO KLANJAO POSLE GOLA! Da li je Portugalac prešao u ISLAM?!

Igrao se 59. minut meča u Rijadu, kada je Portugalac zatresao mrežu Al Šababa za trijumf i povratak u šampionsku trku sa Al Itihadom. 

Bio je to Ronaldov 14. gol u sezoni, a ono što je usledilo posle njega uzbunilo je planetu. Kapiten i najbolji strelac u istoriji portugalske reprezentacije kleknuo je na zemlju, okružen ushićenim saigračima i simulirao sedždu.

Reč je o pozi koju muslimani zauzimaju rokom molitve dok se uči kuran. Konkretno, podrazumeva spuštanje i stavljanje lica, odnosno čela na zemlju, a istovremeno se to čini rukama, kolenima i stopalima.

Informer

Ronaldo klanja

Da bi Ronaldo mogao da pređe u islam prvi put se spekulisalo još pre dve godine. Tada je svom velikom prijatelju i bivšem UFC borcu Habibu Nurmagomedovu u jednoj komunikaciji preko društvenih mreža navodno odgovorio sa: "Inšalah", što je izraz koji koriste muslimani da opišu događaj koji bi mogao da se dogodi u budućnosti, ukoliko to dozvoli svemogući bog.

Međutim, nikad nije dokazano da je Kristijano to zaista i izgovorio, pa je sve ostalo na spekulacijama na društvenim mrežama.

I dok svet vaga da li je Ronaldo promenio religiju u Saudijskoj Arabiji, brojni fudbaleri pre njega odlučili su da pređu u islam. Među najpoznatijima su Francuzi - bivši as Bajerna Frank Riberi, vezista Juventusa Pol Pogba i bivši as Arsenala i Real Madrida Nikola Anelka.

Informer

Pol Pogba i Frank Riberi

Najpoznatiji sportisti koji su prešli u islam su slavni bokser Muhamed Ali, koji je rođen kao Kasijus Klej, i Karim Abdul-Džabar, koji je rođen kao Ferdinand Luis Alsindor Mlađi.

Informer

Muhamed Ali

Zahvaljujući pobedi nad Al Šababom Al Nasr je ostao u trci za šampionsku titulu u Saudijskoj Arabiji. Ronaldov tim sada ima tri boda manje od lidera Al Itihada na dva kola do kraja šampionata.