Autor: Informer.rs

25.05.2023.

23:00

Foto: Tanjug/AP

Sport

JUNAJTED DEMOLIRAO ČELSI! "Plavci" poniženi na "Old Trafordu" (VIDEO/FOTO)

Trijumf nad "plavcima" obezbedio je ekipi Erika ten Haga plasman u Ligu šampiona. Slavili su "đavoli" golovima Kazemira i Marsijala u prvom delu, kao i Bruna i Rašforda tokom drugih 45 minuta meča. Čelsi je na kraju ipak uspeo da dođe do počasnog pogotka, a strelac je bio Žoao Feliks.

Poveo je Junajted posle samo šest minuta igre preko Kazemira. Posle prekida je Kristijan Eriksen poslao centaršut u srce šesnaesterca, Brazilac je pobegao čuvarima i glavom pogodio mrežu za 1:0.

Informer

 

U nastavku je Marsijal prokockao jednu dobru priliku da duplira prednost, pa je Antonio zbog povrede morao da napusti teren. Posle duela sa Čalobom, Brazilac je ostao da leži na travi, ukazala mu se lekarska pomoć, a  onda je na nosilima iznet sa terena. 

Haverc i Hol su potom zapretili "đavolima", a onda je stigla kazna nakon prokockanih prilika. 
U šestom minutu sudijske nadoknade Junajted je poveo 2:0. Strelac je bio Antoni Marsijal. Kazemiro je maestralnim pasom izbacio odbranu Čelsija i uposlio utrčalog Džejdona Sanča, a ovaj je bio nesebičan na drugoj stativi proigrao Marsijala, koji je rutinski pogodio za 2:0.

Informer

Junajted je nastvio da gazi "plavce" i tokom drugih 45 minuta utakmice. U 73. minutu je definitivno rešio pitanje pobednika. Bruno Fernandeš je pao u šesnaestercu, posle prekršaja Veslija Fofane i sudija Stjuart Atvel je odmah pokazao na belu tačku. Bruno je rutinski realizvao jedanaesterac za 3:0.

Pet minuta kasnije novi gol Junajteda za 4:0, a pogodio je Markus Rašford. Posle greške "plavaca" Bruno je proigrao Rašforda, a ovaj pogodio mrežu sa nekoliko metara. 

Čelsi u 89. minutu dolazi do počasnog gola. Žoao Feliks je pobegao čuvarima i zatresao gol sa oko 16 metara.