Autor: Informer.rs

26.05.2023.

09:27

Foto:

Sport

DA SE SMRZNEŠ: Zidan odbio FARAONSKI ugovor u Saudijskoj Arabiji!

Skoro dve godine prošlo je od kako je Zinedin Zidan napustio klupu Real Madrida. Francuz je rešio da se povuče, uzme slobodno vreme i skupi energiju da se pun elana vrati na posao. Ipak, čini se da popularni Zizu neće žuriti budući da je tokom prethodne dve sezone odbio brojne ponude širom sveta. 

Šuškalo se da su ga kontaktirali Pariz Sen Žermen, nešto ranije (pre dolaska Erika Ten Haga) i Mančester junajted, Italijani najavljuju da bi mogao u Juventus, bio je na radaru i Fudbalskog saveza Francuske, ali zvaničnih ponuda nigde nije bilo. Ili one do danas nisu objavljene, kada je "Foot Mercato" preneo da je Zidan odbio faraonski ugovor iz Saudijske Arabije. 

Rešeni su čelnici Al Nasra da se pozicioniraju u samom vrhu svetskog fudbala, zbog toga su zimus iz Mančester junajteda doveli Kristijana Ronalda, a naredna meta bio im je Zidan. Legendarni Francuz dobio je ponudu tešku 150.000.000 evra za dve sezone, ali e rešio da odbije ponudu Saudijaca zbog sportskih motiva. 

Informer

Zinedin Zidan je u trenerskoj karijeri radio samo u Realu i to u dva navrata. Sa Blankosima osvojio je tri puta Ligu šampiona, a dva puta je bio prvak Španije, ima dva pehara Superkupa Evrope i Španije i Svetsko klupsko prvenstvo. Jasno, ozbiljna biografija za čoveka sa "malo iskustva" zbog čega je Al Nasr želeo da ga angažuje. 

Ipak, Zidan je tokom prethodne dve godine pokazao principijanost u poslu. Rešen je Francuz da se dohvati ozbiljnog i dugoročnog projekta, Juventus se činio najspremniji da mu to omogući, ali je Stara dama potpom upala u ozbiljne probleme i pitanje je da li Zizu, koliko god bio vezan za Bjankonere, želi da radi u takvoj sredini. 

Bilo kako bilo, čini se da će se Zidan uskoro vratiti na posao, samo je pitanje gde...