Autor: Informer.rs

26.05.2023.

22:50

Foto: Tanjug

Sport

LOVA DO KROVA! Bajern možda ostaje bez titule, ali ZARADA JE 100 MILIONA EVRA veća nego prethodne godine

Nemački mediji najavili su da će na narednom zasedanju najvišeg klupskog tela Izvršni direktor kluba Oliver Kan izneti podatak da je zarada Bavaraca u prethodnoj fiskalnoj godini iznosila 835 miliona evra.

To je za skoro 100 miliona više od prethodnog rekorda, koji je ostvaren godinu ranije.

Dakle, Bavarci, u finansijskom smislu, iz godine u godinu galopirajuće napreduju, pa iako će im ova sezona verovatno biti jedna od najgorih u poslednjoj deceniji, možda i duže (ako ostanu bez titule ostaće i bez trofeja), tu je finansijsla slika da popravi raspoloženje čelnika.

Na pomenutoj Skupštini upravo će Kan i njegov bliski saradnik u Izvršnom odboru Herbert Hajner biti jedna od tema, odnosno njihov minuli rad, pošto su na "tankom ledu" posle rezultatskog posrnuća u aktuelnoj takmičarskoj godini.

Diskutovaće se i o statusu sportskog direktora Hasana Salihamidžića koji će podneti izveštaj o svom radu i učinku na važnoj poziciji.

Bajern je tokom sezone smenio trenera Nagelsmana u trenutku dok je bio lider na tabeli i igrao Ligu šampiona. Dolaskom Tomasa Tuhela Bavarci su eliminisani iz Evrope, potom iz Kupa, a izgubili su u čelno mesto na tabeli Bundeslige.

Ukoliko za vikend Borusija savlada Majnc kod kuće, postaće prvak Nemačke.