Autor: Informer.rs

27.05.2023.

17:28 >> 18:18

Foto: EPAIMAGES

Sport

KAKVO LUDILO U BUNDESLIGI! Dortmund kiksnuo kod kuće i ostao bez titule, Bajern je ponovo šampion Nemačke!

Kakvo ludilo u Nemačkoj, Bajern je ponovo prvak Nemačke!

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda su pred poslednje, 30. kolo imali sve u svojim rukama - titulu u džepu nakon 11 godina posta, dva boda prenosti odnosu na Bavarce i duel sa Majncom pred više od 80.000 navijača na svom stadionu.

Informer

 

Međutim, "milioneri" su potpuno neočekivano kiksnuli, odigrali su nerešeno (2:2), promašili i penal, što je Bajern itekako znao da iskoristi. Izabranici Tomasa Tuhela su trijumfom protiv Kelna u gostima (2:1) odbranili šampionski tron zahvaljujući boljoj gol-razlici i osvojili 11. titulu zaredom, odnosno ukupno 33. u klupskoj istoriji.

Dugo će ova propuštena šansa boleti sve na "Vestfalenu". Ekipa Edina Terzića nije mogla da poželi bolji rasplet uoči poslednje runde, jer im je u goste dolazio tim iz sredine tabele, rasterećen i bez posebnog takmičarskog motiva. Uz sebe su imali pune tribine, kao i na hiljade navijača koji su bili spremni da u gradu proslave osvajanje "salatare".

Informer

 

Ipak, Majnc je još jednom dokazao da ume itekako da bude koban po favorite, pa je već u 15. minutu poveo preko Hanhea-Olsena. Čak i tada je Borusija imala šansu da se brzo vrati u meč, ali je Sebastijan Ale u 19. minutu promašio jedanaesterac. Momak koji se nedavno vratio na teren, pošto je pobedio rak testisa, ovog puta je izrastao u tragičara.

Sudbinu Dortmunda zapečatio je Onisivo u 24. minutu. Očajni su tada bili fanovi domaćih, iako njihovi ljubimci nisu odustajali. Naleti "milionera" bili su žestoki, ređala se šansa za šansom, ali su prekasno proradili. Pogodak Gerera u 69. minutu vratio je nadu, jer je u isto vreme i Keln izjednačio protiv Bajerna na 1:1. Ipak, ta radost je kratko trajala, a na kraju je gol-razlika presudila u korist Bavaraca.

Gigant iz Minhena je ponovo uspeo da se domogne trofeja, a junak je bio Džamal Musijala. Mladi ofanzivac je u 89. minutu prelepim šutem sa distance pogodio za 2:1 i pokazao da je suvo blago Bajerna.

Prethodno je Koman bio precizan već u osmom minutu, da bi VAR, pred sam kraj prvog poluvremena, Saneu poništio gol zbog igranja rukom. "Bikovi" su preko Dejana Ljubičića u 81. minutu sa bele tačke samo vratili malu neizvesnost, ali je sve dileme ubrzo rešio supertalentovani nemački reprezentativac.

Što se tiče raspleta na začelju tabele u Bundesligi, naredne sezone će Herta i Šalke igrati u Cvajti, dok će Štutgart probati kroz baraž da izbori opstanak u eliti.