Autor: Informer.rs

27.05.2023.

18:55

Foto: fss

Sport

PRVA REAKCIJA ALEKSANDRA LUKOVIĆA, SELEKTORA KADETA SRBIJE: Ponosan sam na momke, iako su ispali

Srbija je turnir u Mađarskoj završila u četvrtfinalu i to pogotkom koji je primila u 89. minutu. Poraz jeste bolan, ali prema rečima selektora Aleksandra Lukovića, on je zadovoljan izdanjem čitavog tima na turniru.

Srbija je na Evropskom prvenstvu izgubila od Slovenije, a potom pobedila Italiju i remizirala sa Španijom. Luković kaže da je zbog svega toga, koliko god zvučalo čudno, ponosan na mlade momke.

Informer

 

- Pre svega, pohvalio bih momke za sve što smo uradili tokom turnira. Sam plasman među osam najboljih u ovom uzrastu je uspeh. Želeli smo više od toga. Mislim da smo, a to nije fraza, dali svoj maksimum. Videli ste šta se desilo i kakav smo gol primili u samom finišu. Hteli smo pobedu, nismo došli do nje, ali uprkos tome pohvalio bih momke jer ovo je tek početak njihovih karijera - kaže Luković.

Bivši defanzivac Crvene zvezde i A reprezentacije ne krije da je momcima teško pao poraz od Poljske.

- Ovo jeste težak i bolan poraz, pre svega momcima, ali pre svega je jedno lepo reprezentativno iskustvo. Koliko god zvučalo da je prazna priča, to je velika škola za njih. Poljacima čestitam na plasmanu u polufinale, ali sve pohvale za naše momke. Normalno je što im je teško pao poraz, razmuljivo je to. Ali, treba da podignu glave, ponosan sam na njih - dodaje Luković.