Autor: Informer.rs

27.05.2023.

19:04

Foto: Starsportphoto

Sport

LUDNICA U BORBI ZA OPSTANAK! Javor se izvukao, Radnički Niš i Radnik idu u baraž!

Nišlije su poražene sa 2:1 (0:0) od Kolubare, kojoj su oduzeti bodovi zbog čega je faktički izbačena u drugi rang, dok Radnik nije uspeo da pobedi Spartak u Subotici i taj meč je završen 2:2 (2:0).

Najveći dobitnik poslednjeg kola Superlige je ivanjički Javor, koji je pogotkom Bubakarija Dukurea u 89. minutu došao do trijumfa u Kruševcu i tako ostao iznad crte. Sa druge strane, Radničkom je trebalo ili da pobedi ili da Javor ne slavi kako bi bio u sigurnoj zoni, ali ih je pogodak Dukurea u Kruševcu rastužio i odveo u doigravanje za opstanak.

Kolubara, kojoj su oduzeti bodovi, slavila je na svom terenu protiv niškog superligaša pogocima Uroša Đuranovića i Mehmeda Ćosića, dok je jedini strelac za Nišlije bio Miljan Škrbić. Radnički je u većem delu susreta imao u džepu siguran opstanak, ali onda je Javor pogodio za 1:0. U jeku najvećih napada tima Dragana Šarca Kolubara je postigla i drugi gol za 2:1, što je definitivno značilo da će "Real sa Nišave" u baraž.

Tamo će igrati i Radnik iz Surdulice, koji nije uspeo da ostvari preko potrebnu pobedu protiv Spartaka iz Subotice. Spartak je vodio golovima Aleksandra Todorovskog i Srđana Hristića, a za Radnik su potom u drugom poluvremenu pogađali Mihailo Oreščanin i Dejan Dražić. Ipak, u finišu nisu uspeli da dođu do još jednog pogotka, pa će šansu za opstanak tražiti preko baraža.

Evo kako izgleda konačna tabela plej-auta u Superligi.