Autor: Informer.rs

27.05.2023.

21:13

Foto: Reuters

Sport

ISTORIJA JE ISPISANA! Luton preko Koventrija i penala do prvog učešća u PREMIJER LIGI! (VIDEO)

Luton će se tako priključiti Barnliju i Šefild Junajtedu, koji su još ranije izborili plasman u najjaču i najgledaniju ligu na svetu.

Informer

 

Meč na čuvenom "Vembliju" bio je pun uzbuđenja i na kraju se završio na penale. Luton je 51. tim koji će igrati u Premijer ligi otkako je osnovana u ovom formatu 1992. godine.

Popularne "šeširdžije" došle su u vođstvo u 23. minutu pogotkom Džordana Klarka i generalno, bili su bliži plasmanu u Premijer ligu. Neizvesnost u meč vratio je Gustavo Hamer golom u 66. minutu i to je, ispostaviće se, bio konačan rezultat nakon 90 minuta. Promene rezultata nije bilo ni u produžecima, pa se pristupilo izvođenju penala.

Tamo su se bolje snašli fudbaleri Lutona. Pogodili su svih šest penala, a redom su bili strelci Moris, Tejlor, Nakamba, Klark, Beri i Pots. Sa druge strane, u ekipi Koventrija, pogađali su Goden, Đokereš, Šif, Ekls i Keri, a odlučujući je promašio Dabo.

Luton će, osim plasmana u Premijer ligu, zaraditi i značajan novac. Poznato je da je baraž Čempionšipa u suštini najskuplja utakmica u fudbalu, s obzirom na to da pobednik ima zagarantovanih 200 milioa evra.

A evo kako su navijači Lutona proslavili istorijski plasman u najviši rang.