Autor: Informer.rs

30.05.2023.

21:30

Foto: Starsportphoto

Sport

BARAK BAHAR PORUČUJE: SVI U NAPAD! Ovako će Zvezda igrati sa njim! Pričao i o Novaku, Izraelu, porodici... (VIDEO)

Barak Bahar govorio je za "Zvezda TV" nakon konferencije za štampu tokom koje je zvanično predstavljen javnosti kao novi glavni trener šampiona Srbije.

Istakao je uzbuđenje dolaskom u veliki klub sa velikim izazovima.

- Veoma sam uzbuđen. Došao sam u veliki klub, izazov je ogroman, ali to mi se sviđa. Nije mi bila laka odluka da dođem u Crvenu zvezdu. U Izraelu sam imao jako uspešne sezone kako u prvenstvu, tako u Ligi šampiona. Mogao sam da ostanem u zoni komfora, ali sam želeo izazov i korak više, a mislim da je ovo tim koji sve to može može da mi pruži - rekao je Bahar.

Informer

Barak Bahar

Izraelski stručnjak je nakon toga upitan da li vidi razliku u današnjoj od one zvezde koju je porazio sa svojim Makabijem u Ligi šampiona 17. avgusta 2022.

- Impresioniram sam bio njihovim izdanjem u te dve utakmice. Pokazali su disciplinu u odbrani, nije nam bilo lako. Video sam stadion, istoriju i tradiciju ovog kluba koja je impresivna. Zaista jedva čekam da počnem da radim sa igračima.nMomke sam upoznao prilikom potpisivanja ugovora. Upoznat sam sa igračkim kadrom i znam šta treba da radimo kako bismo bili bolji i kako bismo unapredili ovaj tim - rekao je Bahar.

Na pitanje kako će ekipa izgledati nakon pripremnog perioda, Izraelac je obećao borbenu ekipu koja će napadati sa velikim brojem igrača.

- Bićemo, pre svega, ekipa koja se bori jer ovi navijači to zaslužuju. Moja filozofija fudbala je da treba da napadamo sa velikim brojem igrača. Želim da navijači uživaju u našim utakmicama kao što je do sada bilo u ostalim klubovima u kojima sam radio. Želimo da postižemo golove i da tako namamimo još veće interesovanje navijača - jasan je bio Bahar.

Informer

Aleksandar Katai

Osvrnuo se Barak i na novu sredinu, jezik i na prilagođavanje drugačijem načinu života bez svoje porodice koja je ostala u Izraelu.

- Moram brzo da se prilagodim. Ovo je nova zemlja, novi jezik, ali moram odmah imati dobre rezultate. Moj stručni štab i ja radimo naporno kako bismo se što pre aklimatizovali ovde. Ja sam suprug, otac troje dece. Moja najstarija ćerka ima 17, druga 15, a sin 11 godina. Moja porodica je ostala u Izraelu i to mi dodatno otežava. Međutim, ja sam ovde došao da radim i neću puno razmišljati o ostalim stvarima. Porodica će mi dolaziti u posete -  rekao je Bahar.

Za kraj, prisetio se i svoje igračke karijere i uz smeh priznao da nije bio toliko dobar u ulozi igrača, ali i da se bavio tenisom.

- Igrao sam na poziciji desnog beka. Nisam bio najbolji, ali sam bio odlučan. Doživeo sam povredu i zbog toga sam sa 31. godinom počeo da se bavim trenerskim poslom.  Trenirao sam tenis sedam godina, tako da mogu da pružim otpor Novaku Đokoviću. Verujem da bismo imali dobar meč Đoković i ja, ukoliko se ne ugojim mnogo ovde. Hrana je zaista sjajna - našalio se Bahar.