Autor: Informer.rs

01.06.2023.

11:29

Foto: Reuters

Sport

JUNAJTED DOGOVORIO PRVO POJAČANJE! Engleski as stiže na 'Old Traford'

Menadžer Mančester junajteda, Erik ten Hag (53) na dobrom je putu da ostvari prvi cilj i u letnjem prelaznom roku i angažuje prvotimca Čelsija! Mejson Maunt je, preko svog agenta, dao zeleno svetlo, jer želi da nastavi karijeru na "Old Trafordu", a pregovori su bili i više nego efikasni.

Kako prenosi britanski "Telegraf", sjajni vezista dogovorio je visinu plate i dužinu saradnje, pa je sada na potezu klub iz Londona. S obzirom da momak koji je ponikao na "Stamford Bridžu" ima ugovor do juna sledeće godine, Junajted će morati da plati određeno obeštećenje, a pominje se cifra od 63 miliona evra.

Informer

Mejson Maunt i Kristijan Eriksen uskoro postaju saigrači

Engleski velikan je tako u trci pobedio Liverpul i Arsenal, a naredna meta je golgeter Hari Kejn iz Totenham.

S druge strane, ovo je ujedno i potvrda da Čelsi, sa novim trenerom Maurisijom Poketinom, kreće u potpunu rekonstrukciju tima. Poznato je da će se ofanzivac Žoao Feliks vratiti u Atletiko Madrid sa pozajmice, dok će novi klub tokom predstojeće "pijace" moći da potraže i Kristijan Pulišić, Mateo Kovačić, Hakim Zijeh, N'Golo Kante, Kalidu Kulibali, Pjer-Emerik Obamejang, Cezar Azpilikueta, Denis Zakarija, Kalum Hadson-Odoi, Konor Galager, Trevo Kalobah i Ruben Loftus-Čik.

Plan "plavaca" je da na ovim transferima zaradi najmanje 320 miliona evra, a što se tiče kupovine, pokušaće da angažuju golmana, centarfora i jednog vezistu.