Autor: Informer.rs

01.06.2023.

14:02

Foto: Tanjug/AP

Sport

VLAHOVIĆ I KOSTIĆ DOBIJAJU NOVOG TRENERA I TO HRVATA! Alegri je BIVŠI, evo ko ga menja u JUVENTUSU

Samo godinu dana nakon što je na klupi Marseja nasledio Horhe Sampaolija, Igor Tudor napustio je Velodrom. Nakon svega viđenog - sezona Olimpika mora se smatrati neuspešnom zbog čega je rastanak bila jedina opcija iako je Hrvat ugovorom vezan do kraja naredne sezone. On je u sredu obavestio svoje igrače i upravu kluba da želi da ode pa će francuski velikan morati u potragu za novim trenerom. 

Tudor je početkom sezone bio na meti kritika zbog rezova koje je napravio na Velodromu. Ipak, njegov sistem rada ispostavio se kao ispravan budući da je Olimpik Marsej pravio dobre rezultate u Ligi 1, u Kupu Francuske su eliminisali Pariz Sen Žermen, a jedini "neuspeh" napravio je u Ligi šampiona gde je takmičenje završio već u grupi iako su imali šansu za plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja. 

Najveći minus mu je ispadanje u Kupu od niželigaša Anesija, ali i izgubljena trka za drugo mesto zbog čega će Lans direktno u Ligu šampiona, a Marsej u kvalifikacije za elitno takmiečnje. U klubu su bili i više nego raspoloženi za nastavak saradnje, ali je Tudor rešio da ode... Navodno - zbog Juventusa! 

Stara dama iz Torina spremno čeka kraj sezone kako bi krenuli u potpunu rekonstrukciju. Očekuje se da mesto sportskog direktora preuzme Kristijano Đuntolio koji upravo Igora Tudora vidi kao naslednika Masimilijana Alegrija koji, uprkos snažnoj podršci uprave, nije uspeo da opravda očekivanja Juventusa. 

Informer

Đuntoli veruje da je Igor Tudor pravi izbor za novog trenera Juventusa budući da je skoro deceniju proveo u dresu Bjankonera, a kasnije radio i kao pomoćnik Andrei Pirlu. Pored toga, Hrvat ima iskustvo rada u Seriji A budući da je kao trener predvodio Udineze i Veronu i sa skrominim resursima pravio zapažene rezultate. 

Nema sumnje da, ukoliko do dogovora dođe, Igora Tudora očekuje paklen posao u Juventusu. Očekuje se da velikan iz Torina ovog leta ostane bez najboljeg igrača - Dušana Vlahovića, ali bi dolazak hrvatskog stručnjaka mogao da promeni klimu na Alijanc stadionu, a samim tim obezbedi ostanak snažnog srpskog golgetera